Tarım Üniversitesi ile katma değer üretilecek

Tarım Üniversitesi ile katma değer üretilecek

Türkiye’nin gıda ve tarım alanında ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğini taşıyacak olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile yine tarım alanında dünyanın ün iyi üç üniversitesi arasında yer alan ve 160 yıl önce tarım üniversitesi olarak kurulan ABD’nin

Türkiye’nin gıda ve tarım alanında ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğini taşıyacak olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile yine tarım alanında dünyanın ün iyi üç üniversitesi arasında yer alan ve 160 yıl önce tarım üniversitesi olarak kurulan ABD’nin saygın üniversitelerinden Michigan Devlet Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması yapıldı.

Michigan Devlet Üniversitesi’nde İdari Bilimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Satish UDPA, Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doug BUHLER, Kamu Yönetimi Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler Profesörü Prof. Dr. Norm GRAHAM ile Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Nurten Ural’dan oluşan heyet, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Avni Öktem’in başkanlığında Konya Şeker’e ait Çumra Kampüsü ve Meram Kampüsü’nde bulunan tesisleri gezdiler. Konya Şeker’in gerçekleştirdiği tesisleri yerinde gören ve ilgililerden bilgi alan konuklar, tesislere olan hayranlıklarını da dile getirdi.

AR-GE FAALİYETLERİ ARTACAK

Gezi sonrası iki heyet ikili işbirliği anlaşmasını imzalamak üzere bir araya geldiler. Sözleşmenin imzalanmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, iki üniversite arasında ikili işbirliği anlaşmasının imzalandığını belirterek, “Bu anlaşmanın hem üniversitemiz, hem bölgemiz, hem de ülkemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira Michigan Devlet Üniversitesi, üniversiteler arasında dünyada ilk 50 arasında ve tarımda ise dünyanın üç üniversitesinden birisidir. Yani alt yapısı güçlü ve çok kuvvetli bir üniversitedir. Amerika’da da hem gıda ve tarımda, hem yaşam alanında ilk üçte yer alan bir üniversitedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.