Tarım Sigortalarında Poliçe Sayısı 1 Milyonu Geçti

Tarım Sigortalarında Poliçe Sayısı 1 Milyonu Geçti

Yılın ilk 6 ayında tarım sigortası poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 22 artış göstererek 1 milyonu geçti. Sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar yüzde 31 artış gösterek 482 bine yaklaştı. 15 milyon dekarın üzerinde...

Yılın ilk 6 ayında tarım sigortası poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 22 artış göstererek 1 milyonu geçti. Sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar yüzde 31 artış gösterek 482 bine yaklaştı. 15 milyon dekarın üzerinde alanın sigortalandığı, sigortalılara sağlanan teminat (sigorta bedelinin) ise bir önceki yıla göre yüzde 24 artarak 11 milyar TL’ye yaklaştı.

Tartım Sigortaları Havuzu (TARSİM)'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2014 yılı itibarıyla teminat kapsamına alınan Arıcılık (Arılı Kovan) Sigortası’nın, arı üreticileri tarafından büyük ilgi ile karşılandığı belirtildi. Yurt genelinde Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS’ye) kayıtlı yaklaşık 5,5 milyon kovandan 920 bin arılı kovanın sigortalandığının belirtildiği açıklamada, aynı dönemde tarım sigortası branşları için Türkiye genelinde 216 bin adedin üzerinde hasar ihbarı alındığı, bitkisel ürünler için alınan ihbarlarda sırasıyla dolu, don, fırtına ve diğer hasar nedenlerinin öne çıktığı, hasar ihbarı alınan illerde ise Giresun, Malatya, Manisa ve Ordu gibi iller ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, meydana gelen hasarlardan ötürü üreticilere yaklaşık 466 milyon TL ödeme yapılacağı ve mağduriyetlerin giderileceği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.