Tarım Fuarı’na yabancı heyetler damga vurdu

Tarım Fuarı’na yabancı heyetler damga vurdu

Yaklaşık 300 bin ziyaretçinin ağırlandığı Tarım Fuarı'na özellikle nitelikli yabancı alım heyetlerinin varlığı, katılımcıları sevindirdi.

Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) ve TÜYAP Konya Fuarcılık Anonim Şirketi işbirliği ile düzenlenen Konya Tarım 2019, 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, 19-23 Mart 2019 tarihleri arasında KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 bin ziyaretçinin ağırlandığı fuarda, özellikle nitelikli yabancı alım heyetlerinin varlığı, katılımcıları sevindirdi. Fuarın, iç piyasanın son derece daraldığı bir dönemde gerçekleştiğini belirten TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “Orta Asya bölgesinden Balkanlara, Kuzey Afrika’dan Sahra Altı Bölgeye kadar geniş bir coğrafyada çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. TARMAKBİR, TÜYAP Konya Fuarcılık, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD iş birliğiyle kurulan fuar konsorsiyumu marifetiyle, hedef ülkelerde PR ajansları aracılığı ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesini verdi. Teşvik programları kapsamında sadece doğru iş insanlarının getirilmesi için büyük bir çaba gösterildi. Bunda da başarılı olduğumuzu görmekten dolayı memnunuz” dedi.

4 BİNE YAKIN YABANCI ZİYARETÇİ

TARMAKBİR Genel Sekreteri Selami İleri, “Konya Tarım Fuarı, firmaların ihracat bağlantısı kurmasında artık bir buluşma noktası oldu. Afrika'dan, Orta Asya'dan, Balkanlar'dan ve Orta Doğu ülkelerinden Konya Tarım Fuarı'na ziyaretçi akını yaşandı. Henüz net istatistikler elimize ulaşmadı ama toplamda 3.500-4.000 yabancı iş insanının fuarı ziyaret ettiğini hesaplıyoruz. Tabii burada şu nokta çok önemli; Gelen heyetler, gerçekten iş bağlantısı kurmak için buradalar. Benzer birçok organizasyonda rast gele seçimler nedeniyle bu ziyaretçileri fuar alanında değil, şehrin turistik yerlerinde görüyoruz. Aldığımız bilgiye göre Fuara ilk kez Uganda, Sierra Leone, Gabon ve Gambiya’dan ziyaretçi geldi.” dedi. Diğer yandan Konya Tarım Fuarının arzu edilen seviyede uluslararası bir yapıya bürünmesi için, fuar alanında ek yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirten İleri, sektör ve ülke prestiji için fuara fiziki anlamda iyileştirme ve genişletme yatırımlarının biran önce hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Ülkemiz tarım makineleri endüstrisinin köklü bir temsilcisi olan TARMAKBİR, endüstrimizin birikimini ve kalitesini yerli ve yabancı ziyaretçilere sunma imkanı sağlayan Konya Tarım Fuarı’nın işbirliği kurumu ve resmi destekleyicileri arasında bulunmaktan gurur duymaktadır.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.