Tarım Fuarı cansuyu oldu

Tarım Fuarı cansuyu oldu

60 ülke ve 70 ilden '15. Konya Tarım Fuarı'nı ziyaret etmek için gelen 300 binin üzerindeki ziyaretçi, şehir ekonomisine de ciddi katkı sağladı. Otellerin büyük çoğunluğu günler öncesinden dolarken, esnafların da yüzü güldü

Türk tarım sektörünün kalbi, Konya'da atıyor. 15 ülkeden bin 180 marka, 400 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleştirilen fuar, büyük ilgi görüyor. 60 ülke ve 70 ilden gelen 300 binin üzerindeki ziyaretçi sadece tarım fuarını ziyaret etmiyor ayrıca şehir ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyor. Oteller, günler öncesinden doldu. Restoranlar, hediyelik eşya dükkanları ve Konya'nın çeşitli tarihi noktaları; ziyaretçilerin uğrak mekanı oldu. Hz. Mevlana'nın türbesi, Sille, Kelebekler Vadisi ve Akyokuş çevresinde fuarın ilk dört günü hareketlilik sürdü.

5 GÜNDE CİDDİ KATKI SAĞLADI

Tarım fuarı öncesi yaptığı basın toplantısı ile esnafın yüzünün güleceğini belirten TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, şehrin önemli bir gelir elde edeceğini belirtmişti. Ersözlü günler öncesinden “Çoğu oteller doldu. Katılım geniş olacak. Esnafımızın yüzü gülecek. Konya, ulusal çapta daha çok tanınacak” demişti.

OTELCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ 

15. Tarım Fuarı öncesinde otellerin büyük kısmının dolduğunu belirten Ramada Otel Gelirler Satış Müdürü Yılmaz Çınardalı, “Fuardan 3 hafta önce rezervasyonlar yapıldı” dedi. Yaşanan yoğunluk sebebiyle otellerin yüzünün güldüğünü vurgulayan Çınardalı, şunları söyledi: “Konya, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra böyle büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve dünya için önemli bir çalışma. Geleneksel hale gelmesi Konya için büyük avantaj. Gelen yüzbinlerce ziyaretçi, sadece tarım fuarını gezmekle kalmıyor. Konya'nın kültürünü, mutfak geleneği de merak ediyor. Bu anlamda merakını gidermek için 5 günlük süreç içerisinde çoğu yerini geziyor. Bu, bizim olduğu kadar küçük esnafların da yüzünü güldürüyor. 5 gün içinde şehrimize önemli yatırımlar yapılıyor.”

ESNAFA CANSUYU OLDU 

Duraksayan işlerinin tarım fuarı ile canlandığını dile getiren Konya esnafı, özellikle fuarın ilk 3 günü kendilerine ilginin fazla olduğunu ifade etti. Günler öncesinden tarım fuarı için hazırlık yaptıklarını dile getiren Esnaflar, “Uzun süredir yaşanan olaylardan dolayı işlerimiz kötü gidiyordu.  Yılın belli dönemlerinde umudumuz artıyor. Bu dönemlerden biri de Mart ayı yani tarım fuarının yapıldığı günler. Hediyelik eşya satan esnaflarımız ile restoranlarda ciddi yoğunluklar yaşandı. Hazırlıklar yapılmıştı. Beklentinin bir kısmı karşılandı. İyi oldu. Geleneksel olarak bu fuarın devamını istiyoruz. Bize cansuyu oldu” dedi.

M ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum