Tarık Buğra vefatının 23. yılında Akşehir’de anıldı

Tarık Buğra vefatının 23. yılında Akşehir’de anıldı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, vefatının 23. yılında Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra'yı düzenlediği bir konferans ile andı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünden Dr. Sena Küçük ve Yaşar Keskin konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Oğlumuz" dan "Güneş Rengi Bir Yığın Yaprak" a Türk Edebiyatının dönemecinde Tarık Buğra" konusu işlendi.

Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta konuşmacılar Yazar Tarık Buğra'nın ilk kitabından son yazdığı kitaba kadar olan süreçteki eserlerinden ve hayatından örnekler sundu.

Konferans sonunda bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Tarık Buğra'nın Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatına ismini altın harflerle yazdırdığını belirterek, "Tarık Buğra dediğimizde unutulmaması gereken hatırlanması gereken birkaç hususu belirtmek istiyorum. O'nun "ne para kazanmak için nede meşhur olmak için yazdım. Sadece en iyiyi yapmak için gayret ettim, çalıştım" sözlerinin, kendi ifadesiyle de belirttiği gibi çok önemli bir hayat felsefesi olduğunu düşünüyorum. Kendisi; geleneklerinden, örfünden, inançlarından kopmadan mesleğini icra eden birisi ama bunu yaparken de ideolojiye taşmayan bir yazar. Bence bu çok önemli. Son dönemlerde bakıyoruz bazı yazarlarımız Almanya'da görüyorsunuz ülkemizin arkasında neler söylüyor. Tarık Buğra; inancıyla gurur duymuş, onu yadsımamış, geleneğiyle, kültürüyle, milletiyle geçmişiyle her zaman barışık olmuştur" diye konuştu.

Konferans sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuşmacılar Dr. Sena Küçük ve Yaşar Keskin'e günün anısına birer plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.