Tarihi şadırvanda akan suyu kim durduracak?

Tarihi şadırvanda akan suyu kim durduracak?

Şerafettin Cami şadırvanında patlayan bir boru, Cami cemaatinin talebine rağmen 10 gündür tamir edilmiyor. Tamir işini KOSKİ Anıtlar Kurulu’na, Müftülük cami yönetimine sevk ediyor

Geçmişi çok eskilere dayanan ve turistlerin çokça ziyaret ettiği Şerafettin Camii'nin şadırvanında üzücü ve hoş olmayan bir durum yaşanıyor. Şadırvanın suyu, haftalardır boşa akıyor. Suyun boşa akmasından rahatsız olduğunu dile getiren vatandaşlar, KOSKİ'yi aradığını KOSKİ'nin ise tarihi eser olduğu için topu Anıtlar Kurulu'na attığını söylüyor.

img_8793.jpg

Etkili olan soğuk hava ile birlikte donan, havaların ısınmasıyla çatlayan borudan boşa akan suyun kendisini  üzdüğünü dile getiren bir vatandaş, “Kar yağdı, buralar hep buz tuttu. Şadırvan çalışmadı. Donlar çözüldü, borular patladı. KOSKİ'yi aradık, bizimle alakası yok Anıtlar Kurumu'na ait dedi. Haberleri olmasına rağmen, hala ilgilenmiyor. Günün 24 saati borudan boşa su akıyor” şeklinde konuştu. Bir başka vatandaş da şunları kaydetti: “Sıkıntının çözülmesi için KOSKİ'yi aradım. KOSKİ biz bakmayız, müftülüğü ara dedi. Müftülüğü aradım orası da Cami yönetimini ara dedi.

img_8796.jpg

Mesele uzadıkça uzadı. Kim hallederse etsin ama şu boşa akan suyu durdursun.” Anıtlar Kurulu'ndan yapılan açıklama ise şöyle: “Biz bu işin sadece projesine bakarız. Şadırvandaki kırık borunun tamiri KOSKİ'ye ait. Biz ilgilenmiyoruz.”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Anıtlar Kurulu’na patlayan borunun tamiri izni için yazı yazıldığı, ayrıca KOSKİ ekiplerinin tamirat imkanı olup olmadığının tespiti için olay yerine gönderildiği ifade edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum