Tarihi liseye sahip çıktılar

Tarihi liseye sahip çıktılar

Eğitim İş Konya Şube Başkanlığı tarafından tarihi Konya Lisesi önünde bir basın açıklaması yapılarak, tarihi lisenin "puanla öğrenci alan okul" statüsünden çıkarılması protesto edildi.

Açıklamaya; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya 1. sıra adayı Abdüllatif Şener, CHP İl Başkanı Avukat Barış Bektaş, Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, diğer milletvekili adayları, il başkan yardımcıları, sendika üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tarihi Konya Lisesi'nin önemli başarılara imza attığını ifade eden Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, "Bu liseden çok önemli isimler mezun olmuştur. İlgili kurumlar, atılan bu yanlış adımdan geri dönmelilerdir" dedi. TEOG sınavı ile her yıl 280 öğrenci alan ve tekli eğitime devam eden Konya Lisesi'ne önümüzdeki eğitim döneminde sınavsız 800 yeni öğrenci daha alınacağını vurgulayan Genç, Konya Lisesi'nin tarihini bilmeyenlere hatırlatma yapmalarının kendilerine borç olduğunu söyledi.

Genç, daha sonra şunları kaydetti: "Ülkemize bu kadar önemli isimleri yetiştirmiş bir liseye bugün yapılmak istenen durum kabul edilebilir değildir. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanının her fırsatta 2019 yılı sonunda tüm okullarda tekli eğitime geçilecektir ifadesi Konya'da tekli eğitim yapan tarihi Konya Lisesi'nin ikili eğitime geçmesi ile plansızlığın, yeni okul ve derslik yapılamadığının en açık göstergesidir. Milli Eğitim Müdürlüğü liseye devam edecek öğrencilerimize okul bulamamaktadır. Şuan tekli eğitim yapan okulumuz seneye ikili eğitime geçirilerek, öğrencilerimizin sabah çok erken saatte derse başlamasına, akşam geç saatte karanlıkta derslerin bitmesine ve evlerine giderken güvenlik risklerinin oluşmasına neden olacaktır. Türkiye'nin en başarılı ve en eski liselerinden Konya Lisesi, Kurtuluş Savaşımızın olduğu 1918-1920 yılları arasında hiç mezun vermemiştir. Gazi Lisesi bünyesinde yabancı dil ağırlıklı lise eğitim ve öğretime başlamış 1998 yılında okul Konya ve Gazi Lisesi olarak ikiye ayrılmış bu şekliyle bir yıl eğitimine devam etmiştir. Daha sonra her iki okul Meram Konya Lisesi adı altında birleştirilmiştir. 2005-2006 öğretim yılında yabancı dil ağırlıklı liselerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi nedeniyle okul, Konya Lisesi ismiyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Eğitim İş olarak diyoruz ki; Türkiye'nin sayılı eğitim kurumlarından olan, mezunları ile ülkemize çok önemli değerler katan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı yıllarında öğrencileri ile ülkemizin kurtuluş mücadelesini veren, adını başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal'den alan, ülkemizin ve ilimizin tarihi ve kültürel simgelerinden olan Konya Lisesi'nin hak ettiği değeri alması için öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya,gençlerimize ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğimizi yapılan yanlıştan dönülmesi için mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz."

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum