Tarih onları affetmez

Tarih onları affetmez

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Konya ve ülke gündemini değerlendiren Ağralı, son aylardaki terör saldırılarının ülkenin huzurunu bozma amaçlı olduğunu söyledi

Ağralı’ya basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nurettin Akmeşe ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ceylan eşlik etti. Ağralı, “7 Haziran Seçimleri’nin ardından oluşan yeni tablo ile hükümet kurma çalışmaları sürerken PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri, ülkenin huzuruna kasteden saldırılar yapmaya başladı. Özellikle Suruç ve Adıyaman’da askerlerimize yapılan saldırılarla başlayan süreçle birlikte saldırı haberleri ve şehit cenazeleri maalesef gelmeye başladı. Bu saldırılara karşı devletimiz, tüm imkânlarıyla gereken cevabı vermekte, vermeye de devam edecektir. Yüce dinimizin emir ve yasaklarından uzaklaşan cahiliye devri sevdalıları, coğrafyamızı kan gölüne çevirmeyi amaçlıyor. Özellikle DAEŞ’in gerçekleştirdiği katliamlar, Müslümanca bakmanın ve yaşamanın ne kadar önemli ve doğru olduğunu göstermektedir. Bilinmelidir ki ülkemizde, coğrafyamızda veya dünyanın herhangi bir yerinde mazluma zulmedenlerin hem bu dünyada hem sonsuzluk aleminde ellerimiz yakalarında olacaktır. Terör örgütlerine katılan yabancıların ülkelerinden ayrılmadan engellenmeleri, Türkiye’ye geldikten sonra yakalanmalarından daha kolaydır. Kaynak ülkelerin çoğu bu konuda sorumluluğu yerine getirmemekte ve sorumluluğu Türkiye’ye atmaktadır” dedi.

BİN 300 KİŞİ DAEŞ'E KATILDI

Temmuz 2015 itibariyle yaklaşık bin 300 kişinin DAEŞ (IŞİD) terör örgütüne katıldığını, bir kısmının geri döndüğünü belirten Ağralı, “Türkiye, Suriye ve Irak’la paylaştığı bin 300 kilometre sınıra ve 80 milyona yakın Müslüman nüfusa sahip bir ülke olmasına rağmen DAEŞ’e en çok katılımın olduğu ülkeler arasında ilk 10 sırada dahi yer almamaktadır. Türkiye, 10 Ekim 2013’te DAEŞ’i terör örgütleri listesine almıştır. Aynı zamanda örgüte karşı kurulan uluslararası koalisyonun da üyesidir. İslam’da olmayan şeyleri yapan bir terör örgütü neden bunları İslam adına yaptığını dünyaya ısrarla vurguluyor? Birileri İslam halkları ve İslam dini arasında bir duvar örmekte. Evet, fiziki değil insanlığın bilinçaltına, insanların kalplerine, bireylerin beyinlerine örülmekte olan bir duygu duvarı var. Suruç’ta bombacının Adıyaman nüfusuna kayıtlı olması tesadüf değil. Bir takım medyanın Adıyaman ve Konya’mızın da aralarında bulunduğu bazı şehirleri sürekli DAEŞ’le anmaya ve ilişkilendirmeye çalışmaları da maalesef oynadıkları oyunun bir parçasıdır. Başbakanımızın konuşmalarında da vurguladığı gibi devletimiz 3 tane değil 333 tane terör örgütüyle de baş edebilecek kadar güçlü ve diridir” şeklinde konuştu.

HUZURU HAZMEDEMEDİLER

“Her eylemi ve olumsuzluğu AK Parti’ye mal etmeye çalışanlar, Çözüm Süreci’yle birlikte ülkemizde esen huzurlu havayı da hazmedememişlerdir” diyen Ağralı, şunları söyledi: Kardeşliğe, birlik ve beraberliğe kastedenleri tarih asla affetmeyecektir. Köşelerinde '2 polis için operasyon yapılır mı?' diye yazacak kadar kendini şaşırmışlardan oluşan paralel çetesi ve seçim öncesi Batı’da barış naraları atarak Doğu’da ise baskı ve tehditlerle milletin oylarını alarak mecliste yer almış HDP şunu bilmelidir ki; bir askerimizin, bir polisimizin, bir vatandaşımızın canı için devletimiz, kararlılıkla güç kullanmaktan asla çekinmez çekinmeyecektir. Seçim döneminde Doğu’da farklı Batı’da farklı dil kullanan HDP, terör saldırıları sonrası hala PKK’yı bile kınayamaması, sırtını kimlere dayadığını ve kime hizmet ettiklerini açıkça ortaya koymaktadır. Tüm bu saldırılara ve oynanan senaryolara rağmen inanıyoruz ki akl-ı selim kazanacak ve milletimiz, huzurunu bozan tüm şer odaklarını yeniden tarihe gömecektir.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Koalisyon kurma çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Ağralı, sözlerini şöyle bitirdi: “Bugün AK Parti ve CHP heyetleri arasında görüşmeler sürmekte. Parti olarak yapıcı politikamızı sürdürüyoruz. Heyetler ana başlıklar üzerinde çalışıyorlar. Henüz olumlu veya olumsuz karar verebilecek bir safhada değiliz. Bugün heyetler arası görüşmelerin sonuncusu gerçekleştirilecek, sonrasında Sayın Başbakanımız ve CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu bir araya geleceklerdir. Şunu tekrar ifade edelim, Sayın Başbakanımızın meclisteki tüm partileri ziyareti ile başlayan süreç, çok verimli olmuştur. Temel hedef, hükümetin kurulmasıdır. Şayet hükümet kurulamazsa da milletimize giderek milletimizin yine en doğru kararı vermesi sağlanacaktır.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.