Adem Turan

Adem Turan

Tarih her zaman tekerrür etmeyebilir, ama mutlaka ders verir

Tarih her zaman tekerrür etmeyebilir, ama mutlaka ders verir

Tarih bir milletin hafızası olduğu gibi, güncel  hayatta  olaylara bakış açısı, yaşananları daha iyi anlamaya, analiz etmeye  yardımcı olur. Bunun içindir ki, Rabbimiz;  Kutsal kitabımızda geçmiş peygamberlerin, kavimlerin başına gelenleri bizler ibret alalım diye kıssalar nakleder.

 Günümüzde de tarihe karşı ilgi ve alaka yüksek düzeyde olup, hem tarih kitapları okuma alışkanlığı artmış, hem de tarihi diziler itibar görür hale gelmiştir. Her ne kadar konular saptırılsa da, tarihi sevdirmek adına güzel bir gelişmedir. Zira geçmişi parlak ve zaferlerle dolu Türk’ten başka bir millet daha yoktur. Zaman zaman kayıplar yaşanmış olsa da hiç bir zaman esaret altında kalmamıştır.

Yaşadığımız bu günler de bir gün gelecek, mazi olup, tarih sayfalarında yerini alacak.  Ancak her tarihçi kendi  perspektifinde değerlendirecek,  gelecek kuşağa öyle aktaracak. Birinin ak dediğine diğeri kara diyecek. Kimi kahraman gösterecek kimi de vatan haini ilan edecek. Tıpkı Osmanlı’nın sekaret döneminde tahta geçen 2.Abdülhamit Han padişahımız gibi. Eğitim ve mimari alanlarda atılımlar yapmış olsa da, Kendi sonunu da kendi açtığı okullarda yetişen ittihatçılar hazırlamıştır. Hatta milli şairimiz M. Akif Ersoy’un da hakaret ölçüsünde yazıları ve şiirleri vardır. Ama öyle zannediyorum ki, İstiklal Marşımızı yazarken bu tutumlarından pişmanlık duyup keşke daha yapıcı eleştirel yaklaşsaydım, diye düşündüğünü tahmin ediyorum.

Bunları niçin anlattım derseniz? Geçenler de ulusal gazetede köşe yazarı  hanım  Saadet Partisi Genel  Başkanı  sayın Temel KARAMOLLAOĞLU hakkında, ileri-geri, düzeysiz, mesnetsiz , fütursuzca hakaret seviyesinde bir yazı yazmış. Bizzat okudum ve çok üzüldüm.  Bahsettiği lider Erbakan Hoca’nın dava arkadaşıdır, yoldaşıdır. Bu dava 1970 yılında Milli Nizam Partisi  olarak Rahmetli Prof. Dr. Necmeddin Erbakan tarafından kurulmuş ve halen Saadet Partisi adı altında siyasi hayatını devam ettiren 81 ilde teşkilatını kurmuş çınar bir partidir. Ülkenin  bu günlere gelmesinde büyük emeği, katkısı, yatırımı vardır. Hizmetlerin bazılarını hatırlayalım isterseniz; Çok sayıda insan yetiştirmiş, (şu anki Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız dahil) Hristiyan kulübünden fayda gelmeyeceği için D8’i kurmuş,  ulusalcılıktan ümmetçiliğe geçilmesinin gerekliliğini vurgulamıştır. TÜMOSAN,  Şeker fabrikaları gibi devasa tesisleri kurmuş. Bunun yanında manevi kalkınma diyerek İHL açılmasını sağlamıştır. Onun için hanım efendinin biraz tarih okumasını, yaşı itibariyle şahit olmadı ise büyüklerinden dinlemesini tavsiye ederiz. Kul hakkıdır, Allah (c.c.) birgün hesabını sorar.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olun.  

                 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR