Tarih biraz zordu

Tarih biraz zordu

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen KPSS’nin dün 09.30’da başlayan genel kültür ve genel yetenek oturumu ile sona erdi. Konya'da da binlerce aday, sınav boyunca ter döktü

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da geçekleşen sabah oturumunda adaylar genel yetenek ve genel kültürden 60’ar soruyu 120 dakika cevapladı. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinin ardından salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu, ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı. Sınavın öğleden sonraki oturumu ise saat 14.00’de başladı. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, cumartesi sabah ve öğleden sonra oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 12 Temmuz’da yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak. Adaylar, dün öğleden sonraki oturumda eğitim bilimlerinden 80 soru cevapladı.

Konya'da sınava giren adayların yakınları da yaklaşık 2 saat boyunca okulların bahçesinde bekledi. Adaylar içeride yakınları dışarıda terledi. Sınava sadece giriş belgesi ve kimlik kartı ile girilmesinden dolayı okulların kantinleri belli bir ücret karşılığında adayladın eşyalarını emanet aldı. Sınavın sabah oturumuna giren İletişim Fakültesi mezunu Aşkın Kayırlıoğlu isimli aday, Türkçe'yi çok kolay bulduğunu belirterek, “Tarih soruları beni biraz zorladı. Alanım sözel olmasına rağmen matematik soruları çok kolay geldi. KPSS soruları genellikle zor oluyor. Genel anlamda kolay bir sınavın olduğunu söylemek doğru olmaz. Sınavın sonucunu şimdiden çok merak ediyorum. KPSS'ye 3'üncü girişim ve en kolayı bu oldu” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.