Taraftarlıkta görülmemiş uygulama

Taraftarlıkta görülmemiş uygulama

Atiker Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılar ve Selçuk Üniversitesi işbirliğinde taraftarlık konusunda bir ilke imza atılacak.

Atiker Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılar ve Selçuk Üniversitesi işbirliğinde taraftarlık konusunda bir ilke imza atılacak. Yeşil-beyazlı kulüp taraftarlarla ortak bir projeye imza atarak taraftar için sertifika programları uygulayacak. Bu sezon 250, önümüzdeki sezon ise 15 bin taraftara bu eğitim verilmeye hazırlanılıyor

APALI: DÜNYA’DA İLK

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Nalçacılılar Grubu lideri İbrahim Apalı, “4 yıldır üzerinde uğraş verdiğimiz bir proje. Akademisyenlerden aldığımız destekle böyle bir projeyi geliştirdik. Dünyada ilk defa eğitimli sertifikalı taraftarlar Konya’da olacak. Öfke kontrolü, sosyoloji, ahlak dersleri gibi dersler verilecek. Gerçek Konyaspor taraftarının skor taraftarı olmama, küfür etmeme, sahaya yabancı madde atmama gibi konuları da işleyeceğiz. İnşallah bu proje Mevlana şehri Konya’dan çıkıp tüm dünyaya örnek olacak. Biz bu meşaleyi Konya’dan yakmak istiyoruz.” dedi.

SERTİFİKA AYRICALIK GETİRECEK

Sertifikalı taraftarlığın diğer taraftarlara göre avantajının olacağını belirten  İbrahim Apalı, “Yönetimimizden alacağımız destekle sertifikalı taraftarlığı cazip hale getirmek için destek alacağız. Kombinede yine ciddi bir indirim bekliyoruz. Konya Store ve diğer alışverişlerde de sertifikalı taraftarlara indirim yapılacak. Yani bu kriterlere uyan arkadaşları imkanlardan yararlandırmayı düşünüyoruz. Bu sene deneme amaçlı hem de eksikleri gidermek adına 250 kişilik bir gruba verilecek eğitim ama seneye 15 bin hedefimiz.” İfadelerini kullandı .

KANUNDA VAR UYGULAMA YOK

Atiker Konyspor’un yeni yöneticilerinden olan  Doçent Doktor Hakan Salim Çağlayan Sporda şiddet kanununda eğitim maddesi olduğuna dikkat çekerek “Bunu Türkiye’de bu güne kadar faaliyete geçiren bir kulüp olmadı. Konyaspor bunu ilk kez faaliyete geçirecek. Bu eğitim aynı zamanda dünyada da bir ilk olacak. Selçuk Üniversitesi sürekli eğitim merkezinde sayın rektörümüzün de desteği ile bu hayata geçecek. Bir-iki gün içerisinde eğitimler başlayacak.” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum