Tapular dağıtılıyor

Tapular dağıtılıyor

Karatay'da sınırları içerisinde revizyon imar planlarına göre yapılan ve İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması tamamlanan Mengene Mahallesinde mülk sahipleri tapularını alıyor

Karatay'da toplam 11 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda yapılan İmar Revizyon Planları hızlı bir şekilde imarlaşmaya devam ediyor. İmar Uygulamaları tamamlanan mülk sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 'Belediyemiz Mezbaha (Fetih) Mahallesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi ve Ali Ulvi Kurucu Caddesinde 3 ayrı bölgede yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda revizyon imar planları yaparak akabinde 18. madde imar uygulamalarını bitirmiş ve tapuda tescil işlemleri tamamlanarak vatandaşlarımıza tapuları dağıtılmıştır. Daha sonra 5 milyon metrekarelik  alanda ortak kamu alanı olan yeşil alan, dini tesis, sosyal tesis, eğitim tesisi, resmi kurum alanı, yol ve otopark gibi teknik alt yapı alanları ile uygulanabilir 1. etap Revizyon İmar Planları doğrultusunda bu alanlarda 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi gereğince imar uygulamaları başlatılmış ve tesciller yüzde 88 oranında tamamlanmış, kalan kısımlarında tescilleri için gerekli kurumlara gönderilmiştir. Uygulama tamamlanan alanlarda mülk sahipleri yapılaşmalarına başlamışlardır. Bu çalışmalardan Ulubatlı Hasan, Akabe, Hamzaoğlu, Küçükkumköprü, Çimenlik, Doğuş, Ortamescit, Yediler, Keçeciler, Hacı Hasan, Sarnıç, Emirgazi, Hacıyusuf, Mescit, Hasandede Mecsit, Kayacıkaraplar, Keykubat, Köprübaşı, Çelebi, Yeni Mahalle, Hacıveyiszade Mahallerindeki  (4 milyon 67 bin 593 metrekarelik alanda) 18. madde imar uygulama çalışmaları tamamlanarak Karatay Tapu Müdürlüğü'nde tescil edilmiştir' dedi. 

Başkan Mehmet Hançerli, "son olarak Karaman Caddesi, Büyük Kumköprü Caddesi, Ahmet Güzel Caddesi, Balıkçılar Caddesi, Aksay Öncel Sokak, İnlice Sokak ve Bağtepe Sokak arasındaki Mengene Mahalle sınırları içerisine isabet eden K625 nolu düzenleme sahasında (420.420 metrekarelik  alanda) Belediyemiz tarafından 18. madde İmar Uygulama çalışmaları tamamlanarak Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiş olup, 1. etapta yapılan Revizyon İmar Planlarında toplam 4.488.014 metrekarelik alanda tescil işlemleri tamamlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

İMAR UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR

2.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında 18. madde imar uygulamaları devam ediyor. Başkan Hançerli, "2.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında Fetih Caddesi, Saçlıkacap Caddesi, Adana Çevre Yolu ve Karaman Caddesi sınırları içerisinde kalan Akabe, Kumköprü, Gaziosmanpaşa, Karalulak, Mengene, Orhangazi, Hocalarköprüsü, Hacıibali, Selimsultan ve Elmacı Mahallelerinde yaklaşık 5 milyon 300 bin metrekarelik alanda imar planı çalışmaları tamamlanarak Belediyemiz tarafından 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi gereğince imar uygulamalarına başlanmış olup, çalışmalar titizlikle devam etmektedir. 2. Etap Revizyon İmar Planı kapsamında kalan Akabe, Gaziosmanpaşa, Küçük Kumköprü Mahallelerinde K656, K657 ve K658 nolu düzenleme sahaları ile Karakulak ve Hacıibali Mahallelerinde K663 nolu düzenleme sahalarına 1.294.000 metrekarelik alanda çalışmalar tamamlanarak askıya çıkarılmıştır. Bu bölgelerdeki diğer mahallelerde 18'inci madde imar uygulamaları da ilerleyen günlerde askıya çıkarılarak ilan edilecektir" dedi. Hançerli, Karatay Belediyesi tarafından 2 etap halinde yapılan Revizyon İmar Planlarının, gerek planlama işlemlerinin, gerekse 3194 sayılı İmar Kanunun 18'inci maddesi uyarınca yapılan imar uygulama işlemlerinin kendi personelimiz tarafından büyük bir özveri ile yapıldığını belirterek, imar uygulaması yapan teknik ekibimizi vatandaşa ait gayrimenkulleri kendi gayrimenkulleri gibi titizlikle değerlendirmekte ve herkese imar planına göre mümkün olduğu kadar kendi yerlerinden imar parseli verildiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.