Tanrıkulu: Başkonsolosluklara Gönderilen Sarı Tozlar Sülfür Maddesi Mi?

Tanrıkulu: Başkonsolosluklara Gönderilen Sarı Tozlar Sülfür Maddesi Mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “24 Ekim 2014 Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul’da bulunan Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarfların...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “24 Ekim 2014 Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul’da bulunan Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarfların içinde bulunan sarı renkli tozların hardal ve sarin gazı yapımında da kullanılan sülfür maddesi midir?” diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu’nun Başbakan Davutoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

- 24 Ekim 2014 Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul’da bulunan Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarfların içinde bulunan sarı renkli tozlar hardal ve sarin gazı yapımında da kullanılan sülfür maddesi midir?

- Uranyum maddesinin de sarı renkli tozlar halinde serpintiye dönüştürüldüğü dikkate alındığında Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarfların içinde bulunan sarı renkli tozlar Uranyum mudur?

- Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarflar kimler tarafından ve hangi yollarla gönderilmişlerdir?

- Kanada, Belçika, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa Başkonsolosluklarında kaç görevli hastanelerde gözlem altına alınmışlardır?

- Sarı Tozlar içeren zarflar, IŞİD veya El Kaide terör örgütlerinin Türkiye'deki hücreleri tarafından mı gönderilmişlerdir?

- Türkiye genelinde olası bir biyolojik ve kimyasal terörist saldırısına karşı Acil Güvenlik veya Eylem Planı oluşturulmuş mudur? Oluşturulduysa Acil Güvenlik veya Eylem Planı’nın ana başlıkları nelerdir?

- Cumhurbaşkanlığı-TBMM- Başbakanlık ve Bakanlıklara olası bir biyolojik ve kimyasal terörist saldırısına karşı Acil Güvenlik veya Eylem Planı oluşturulmuş mudur? Oluşturulduysa Acil Güvenlik veya Eylem Planı’nın ana başlıkları nelerdir?

- PTT ve Kargo, Kurye Şirketleri kontrollerini en üst düzeye çıkarmaları konusunda uyarılmışlar mıdır ?

- Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimi en yüksek düzeye yükseltilmiş midir?

- Türkiye, IŞİD ve El Kaide terör örgütlerinin olası biyolojik ve kimyasal silah saldırılarına karşı tam olarak hazırlıklı mıdır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.