Tanker Faciasında Ölü Sayısı 26'ya Ulaştı, Mağdurların Yarası Hala Sarılamadı

Tanker Faciasında Ölü Sayısı 26'ya Ulaştı, Mağdurların Yarası Hala Sarılamadı

Diyarbakır'da 21 Temmuz'da meydana gelen tanker faciasında ölenlerin sayısı 26'ya ulaştı. Patlamadan dolayı evi ve ahırı yıkılan, arabası yanan vatandaşların yaraları ise hala sarılamadı. Zarar gören vatandaşlarla ilgili zarar tespitinin...

Diyarbakır'da 21 Temmuz'da meydana gelen tanker faciasında ölenlerin sayısı 26'ya ulaştı. Patlamadan dolayı evi ve ahırı yıkılan, arabası yanan vatandaşların yaraları ise hala sarılamadı. Zarar gören vatandaşlarla ilgili zarar tespitinin jandarma tarafından yapıldığı ancak bunu karşılayacak kurumların henüz bir adım atmadığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Tuzluca köyünde LPG yüklü tankerin infilak etmesi sonucu alev alan 2 yolcu otobüsü ile 1 hafif ticari araçta ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Diyarbakır- Bingöl Karayolu'nun 90'ıncı kilometresinde seyir halindeki tanker devrilmişti. Bir vadide meydana gelen kazadan sonra tankerin içindeki gaz çevreye yayılmıştı. Görgü tanıklarına göre, tankerden çıkan şoför otobüslerin alana yaklaşmaması için çaba göstermiş ve otobüsleri durdurmuştu. Yine bu sırada otobüsten inen bir yolcunun sigara yakmasıyla patlamanın meydana geldiği iddia ediliyor. 70 kişinin yaralandığı faciada yaralılar Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Erzurum ve Adana'ya sevk edilmişti. Birinci derece yanıktan yaralananların büyük kısmı şuana kadar hayatını kaybetti. Kazadan sonra durumu ağır olduğu belirtilen 40 kişiden 26'sı hayatını kaybetti. Kazada yanan üç araçtan olan Doblo'nun sahibi Ekrem Önkol, patlamada yanında oturan yeğenini kaybettiğini söyledi. Patlamada aracının alev aldığını ve yaralanan yeğeninin önce Diyarbakır'a daha sonra Adana'ya sevk edildiğini anlatan Önkol, "Yeğenim tedaviye cevap verdi. Durumu iyiye gidiyordu ancak iç organlarındaki hasardan dolayı dört gün önce hayatını kaybetti." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmaları için jandarmanın tutanak tuttuğunu anlatan Önkol, bu tutanakların bugün itibariyle Lice Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini kaydetti. Önkol şunları söyledi: "Ben buradan kaza yerine gittim. Halam oğlu kaçmaya başlamıştı ve yürüyecek hali yoktu. Adana'ya sevk edildi. Oarda bir hafta yaşam mücadelesi verdi. Hayatını kaybetti. Şu ana kadar 26 vatandaşımızı hayatını kaybetti. Kaza olduğunda çoğunun durumu ağırdı. Halam oğlu yanıktan dolayı vefat ettiği güne kadar konuşabiliyordu. Ama iç organları zarar görmüştü."

Hasar tespiti için kaymakamlık ve afat tarafından gönderilen heyetlerin olduğunu anlatan Önkol, "Dosyalar karakoldaydı. Bugün Lice'ye gönderilmiş. Bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Çünkü daha taziyelerimiz var. Ölenler oluyor. Başımız rahat değil. Elbette bunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.