Tandırda marka oldu

Tandırda marka oldu

Konyalının sevdiği tatlardan tandır lezzetleri son zamanlarda yükselen bir trend haline geldi. Kule site karşısında açılan “Tandırcı Ali Dayı’nın Yeri” kısa sürede lezzetleri ile adından söz ettiriyor

Eskiden Konya’da hemen hemen tüm evlerde bulunan tandır, artık ticari bir ürün haline geldi.  Vatandaşlar ardı ardına açılan tandır böreği ve ekmeği imalatı yapan işyerlerinden hasretlerini gideriyor. Kule Site Karşısında 2015 yılında açılan “Tandırcı Ali Dayı’nın Yeri” açıldığı günden bu yana tandır lezzetini en iyi sunan firmaların başında geliyor. Aslen kaportacı olan ve23 sene boyunca Suudi Arabistan’da çalışan Ali Büber, 2015’te izin için geldiği Konya’da bir arkadaşının tavsiyesi üzerine ertesi gün tandırcı dükkanını açtı. Konya Boruktolulu olan Büber, kişisel zevki ile tasarladığı işyerinde birbirinden farklı lezzetleri vatandaşlara sunuyor. adımları atan Ali Büber, tandır işine girdi.

4-1-005.jpg

KONYA’NIN SADECE ETLİEKMEĞİ YOK

“Tandırcı Ali Dayı’nın Yeri”nde tandır böreği, kuru fasulye, güveç, tirit, topalak, ekmek salması, ve kavurma başta olmak üzere çok sayıda tandır ürünü damak düşkünlerini bekliyor. İşyeri sahibi Ali Büber, kakırdaklı ve helvalı tandır böreği gibi bazı yenilikleri de sunduklarını ifade ediyor. Tandırcı Ali Dayı bunuma da önem veriyor. Şark usulü döşenen işyerinde tandır böreğinin yanında pekmez standart olarak geliyor. Tereyağı ile beraber servis edilen böreklerin ardından toprak kaplarda kahve çay ücretsiz ikram ediliyor. Tandırda yemeğin lezzetini bilenler işyerinde zaman zaman yoğunluk oluşturuyor. Tandırda pişen yemekler öğle saatlerinde tükeniyor.  “İşyerini akşam konuştuk, sabah açtık” diyen Ali Büber, “Konya’da her yer etliekmekçi oldu. Herkes misafiri etliekmek yedirmeye götürüyor. Konya’nın eski adetlerinden tandır böreği lezzetini en iyi şekilde sunmak için yola çıktık.İlk başta bir yerimiz olsun, dostlarımızla kahvemizi içelim diye düşünmüştük. O yüzden sedirlerin olduğu bir dizayn yaptım ama şimdi o sedirlere oturacak vaktim kalmıyor. İşyerini açtıktan sonra çok büyük ilgi ile karşılaştık” ifadelerine yer veriyor.

4-3-010.jpg

İNSANLAR BU LEZZETLERİ ARIYOR

İşe ilk başladıklarında sadece börek yaptıklarını söyleyen Büber, şöyle konuştu: “İlgiden memnunuz. Daha sonra topalak ve kuru fasulyeye başladık. Daha sonra diğer yemek çeşitlerine girdik. Öğle saatlerinde 2-3 gibi kuru fasulye, topalağımız bitiyor. Sadece işyeri etrafından değil Konya’nın uzak bölgelerinden buraya lezzeti duyan geliyor. İstanbul’dan börek siparişi alıyoruz.  Vatandaş bu lezzetleri arıyor. Eskiden insanlarda yokluk vardı. Ekmek her hafta yapılırdı. Ekmeğin ardından da evdeki peynir ile börek yapılırdı. Şimdi anca böyle yerlerde bulunabiliyor. Tandırı meşe odunuyla tandırı ısıtıyoruz. Peynir çeşitleri, kavurması, kıyması isteğe göre tandır böreğini pişiriyoruz. İsteyene kakırdaklı ve helvalı börek çeşitlerimiz de mevcut. Yemekler 4-4.5 saatte pişiyor. Lezzeti bu yüzden kaynaklanıyor.”

4-2-008.jpg

YENİ BİR ŞUBE DÜŞÜNÜYORUZ

Son zamanlarda tandırcı açan çok sayıda isim olduğuna işaret eden Büber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah herkese bereketli işler versin fakat açan belli bir süre sonra kapatıyor. Herkesin yapabileceği bir iş değil. İşi bilmek lazım. 6-7 liraya küflü peynir varken 15-16 liralık küflü peynir kullanıyoruz. en iyi tereyağını kullanıyoruz. Biz yaklaşık 10 kişi 120 metrekare bir alanda çalışıyoruz. Dizaynını tamamen kendi isteğime göre yaptım. Fiyatlar gayet uygun. Gelenler fiyatlar ucuz deyip, çalışanlara bir de bahşiş bırakıyor. Buraya gelenlere tavsiyem kahve içmeden, çay içmeden ayrılmasınlar. Kahveler de toprak kapta geliyor. Burada çay, kahve ikram. Kahveyi içen toprak fincanları götürmek istiyor. Evlerden sipariş de geliyor çömlekle yemek teslimatı yapıyoruz. Tatlı da yapın diyorlar ama başarılı olacağıma inanmam lazım önce. Kalitesiz bir iş yapmak istemiyorum.”

Ali Büber sloganını da söylemeden geçmiyor: “Tandırda pişeni sever her kişi, o yüzden tandırcılık Ali Dayı’nın işi.“

HALİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum