Tanal: Polis Avukatlarını Gözetleyen Memurlara Prim Verildi Mi?

Tanal: Polis Avukatlarını Gözetleyen Memurlara Prim Verildi Mi?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.     17 Aralık 2013 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    17 Aralık 2013 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen 'Yolsuzluk Operasyonu' sonrasında bahsi geçen operasyonu gerçekleştiren polis memurlarının gözaltına alındığını hatırlatan Tanal, gözaltına alınan polis memurlarının avukatlarının kaçma tehlikeleri olmadığı halde gözetlendiğine dikkat çekti.

    Tüm bu gözaltı sürecinde yolsuzlukları ortaya çıkartan polis memurlarına karşı operasyon yapan ve gözetleyen polis memurlarına ise bakanlık tarafından prim verildiğini vurgulayan Tanal, hükümetin yolsuzlukları ortaya çıkartan polis memurlarını cezalandırıp, onları yakalayan polis memurlarını ödüllendirmesinin ise büyük tepki çektiğini ifade etti.

    "Bu primler ise sadece tek bir gerçeği gözler önüne sermektedir: Hükümet herkes için olan gerçek adaleti değil sadece kendisini haklı gösteren adaleti (!) muhafaza etmeye çalışmaktadır." diyen Tanal, şu soruları yöneltti:

    Yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren polis memurlarının avukatlarının denetim ve gözetimi için görevlendirilen polis memurlarına prim verilmiş midir? Verildi ise, ne kadardır?

    Şayet söz konusu polis memurlarına prim verildi ise, bu polislere kaçma tehlikesi bulunmayan avukatların gözetilmesi devlet kaynaklarını savurgan bir şekilde kullanmak değil midir?

    Devlet kaynaklarının bu şekilde sorumsuzca kullanılması hususunda sorumlu(lar) kimlerdir? Bu sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış veya yapılacak mıdır? Nasıl bir işlem yapılmış veya yapılacaktır? Sorumlular hakkında işlem yapılmaması bu devlet kaynaklarının savurganca kullanılması konusunda işlem yapmaya yetkili kurum adına sorumluluk doğurmayacak mıdır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.