Sabit Horasan

Sabit Horasan

Tam zamanıydı!

Tam zamanıydı!

Kazanmanın tam zamanıydı..

Torku Konyaspor, iç sahada Rizespor yenilgisi ve deplasmanda Denizli beraberliğiyle lider ile aradaki puan farkı 8’e çıktı.

Haydi, geçtik Rize maçını..

Kartallar, bu hafta Denizlispor’u yenmiş olsaydı, rakipler; Rizespor, Erciyesspor, Karşıyaka, Adanaspor ve Trabzonspor’un puana kaybettiği hafta da zirveye bir adım daha yaklaşmış olacaktı. Dahası, Denizli deplasmanında alınacak 3 puan Torku Konyaspor’a büyük avantaj sağlayacaktı.. Bu hafta, ligin iddialı takımlarından sadece Manisaspor ve Adana Demirspor kazandı..

Maçı izlemedik..

Karşılaşmayı seyredenlerle yapmış olduğumuz görüşmeler ve özet görüntülerden edindiğimiz izlenimlere göre, ortada bir maç olmuş. Her iki takımda kazanabilirdi.

Şayet, Konyaspor gol yollarında etkili olabilseydi, 3 puan almak içten bile değildi. Tabi, aynı sözleri ev sahibi Denizlispor içinde söylemek gerekir..

Torku Konyaspor’da bazı sıkıntılar devam ediyor..

İç sahada oynanan ve berabere sonuçlanan Samsunspor ve Konyaspor’un yenildiği Rizespor maçlarından sonrada dile getirdik. Konyaspor defans bloğunda sıkıntılar var. Özellikle kontratak futbolunu tercih eden takımlara karşı bu eksiklik daha da açık olarak ortaya çıkmakta. Bunu Denizli maçında da gösterdi kendisini. Teknik adamların buna önlem almasını beklemek sporseverlerin hakkı olsa gerek.



Hakemlere gelince;

Alışkanlıklar devam ediyor..

Hakem hataları belki geçen yıllara oranla çok değil ama yine de hatırı sayılacak ölçüde var diyebiliriz.

Tabi ki, Konyaspor’da bundan nasibini aldı..

Yeşil-beyazlı yöneticiler, Samsunspor maçının ardından veryansın ettiler hakeme.. O görüşlere katılamayacağım.

Ama, Rizespor maçında verilmeyen penaltı, Denizlispor karşılaşmasında Ali Turan’a gösterilen kırmızı kart nedeniyle hakemlere söylenecek çok söz var.

Rize maçı öncesi hakemin Bülent yıldırım olduğunu öğrendiğim zaman, çekincemi dile getirmiştim. En çok korktuğum hakemlerden biri Bülent Yıldırım. Aslında, Yıldırım kendi kişiliğine ters düşüyor verdiği kararlarla. Rize maçında penaltıyı kesinlikle çalmalıydı..

Aynı karşılaşma bolunca, birkaç kez telefonla arayan, Konyaspor sevdalısı Hüseyin Altınbıçak, Konyaspor’un hakemlerden çektiği kadar kimseden çekmediğini defalarca dile getirdi ve buna yönetimini bir çare bulması gerektiğini söyledi..

Evet, bence de artık yönetimin konuyu MHK’ye taşımasının zamanı geldi.



Anadolu Selçukluspor, yoluna emin adımlarla devam ediyor..

Bana göre, onların hedefi şampiyonluk değil, Torku Konyaspor’a futbolcu yetiştirme olmalıdır.

Yola da bu amaçla çıkılmadı mı?

Ama, yeşil-beyazlı yöneticiler ve teknik adamlar da haklı bir yerde. Emek veriyorlar. Takımlarının ön planda olmasını, şampiyon adayları arasında yer alarak Anadolu Selçukluspor ve dolayısıyla Konya’nın isminin daha çok dile getirilmesini istemeleri gibi doğal bir şey olamaz.

Anadolu Selçukluspor-İskenderun maçını TV’den izledim.

Sezon başından buyana en kötü futbolu oynadılar dersek yanılmayız. Çok pas hatası ve top kayıpları, orta alanda iyi organize olmama temsilcimize pahalıya malolabilirdi. Ama, alınan 1 puanda yenilgiden daha iyi olduğunu söylemeliyiz.

Aslında, galibiyet Anadolu Selçukluspor’u lider yapacaktı. Umarız, bu önümüzdeki haftalarda olur. Yeşil-beyazlı takıma gönülden inanıyoruz ve günveniyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR