Tam kadro istiyoruz

Tam kadro istiyoruz

Konya Kamu Taşeron İşçileri Birliği kendilerine tanınan Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) hakkının bir işe yaramadığını, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını ve kendilerine tanınan Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) hakkında işçileri bilinçlendirmek isteyen Kamu Taşeron İşçileri Birliği işçileri bilgilendirme toplantısı düzenledi. Taşeron işçiler adına konuşan Ahmet Çatman, “Bilindiği üzere 64. Hükümetin taşerona ayrımsız kadro açıklamaları ilk anda bize bayram havası yaşatmıştır. Ancak akabinde yapılan Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) açıklaması bizi yıkıma uğratmıştır. Taşeron işçiler aslında işverenin işini yardımcı işveren aracılığıyla çalıştırıldığı sömürü sisteminden başka bir şey değildir. Bizler yani, taşeron işçiler sömürülmek istemiyoruz.Kamu kurumlarında çalışıp şirket personeli olmak istemiyoruz. Bu yüzden sosyal medya üzerinden birlik-beraberlik içinde birleşerek, Devlet büyüklerimize sesimizi duyurmak için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Amaçlarının yetkililerin dikkatini taşeron sistemine dikkat çekmek olduğunu belirten Çatman, şöyle konuştu: “Uçurumun kenarında yaşamak gibidir taşeron işçi olmak. İşimize ne zaman son verileceği korkusuyla yaşıyor ve çalışıyoruz. Gelecek kaygısıyla çalışan taşeron işçi bu kaygılardan kurulmalı ve haklarına kavuşmalıdır. Buradan tüm kamu taşeron işçi kardeşlerimiz adına, hükümet ve muhalefet partilerine sesleniyoruz. Açlık sınırının asgari ücretin çok üzerinde olduğu malumunuzdur. Her gün artan fiyatlarla zorlaşan hayat şartları yaşam standardımızı düşürmektedir. Taşeron işçiler günü geçirmekle ömrünü tüketiyor geleceğini düşünemiyor. Evinin ihtiyacını gidermekle meşgul olan ve hatta gidermekte zorlanan taşeron işçi hakkını istiyor. Referandumdan önce verilen sözlerin tutularak ÖSP değil tam kadro konusunda lehimize sonuçlandırılmasını istiyoruz."

AYRIMSIZ KADRO İSTİYORUZ

Kendilerine kadro sözünün verildiğini hatırlatan Çatman, "Bizim için toplu sözleşme hakkı, yıllık izinler, kıdem tazminatı ve sendikal örgütlenme haklarımızı da aldılar. Özel Sözleşmeli Personel statüsünü kabul etmiyoruz. Bu şekilde işe alınan işçiler işverenin istediği zamanda işten çıkarılabiliyor. Biz çalıştığımızın karşılığını alıp ayrımsız kadro istiyoruz. Yapılan toplantının hiçbir siyasi amacı yok, taşeron işçilerinin hakları için birlik içinde hareket etmeyi amaçlıyoruz. Bizim amacımız taşeron işçilerimizin birlik ve bütünlük içinde hareket etmesidir. Herhangi bir siyasi güçler veya referandum süreciyle bir alakamız yok. Biz sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde toplantılar yaptık amacımız tüm Türkiye'deki taşeron işçilerini bir araya getirip hakkımızı aramak" şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum