Taksim'de Kadınlardan Defli Eylem

Taksim'de Kadınlardan Defli Eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Taksim’de kadın cinayetlerine son vermek için defli eylem yaptı. Eyleme CHP milletvekilleri de katıldı.'Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma' günü dolayısıyla Kadın...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Taksim’de kadın cinayetlerine son vermek için defli eylem yaptı. Eyleme CHP milletvekilleri de katıldı.

'Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma' günü dolayısıyla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylem düzenledi. Gösteriye CHP Milletvekili Binnaz Toprak'ta katıldı. Grup, Taksim Tünel Meydanı'nda toplanarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Kadın eylemciler yürüyüş boyunca ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız, AKP’ye Karşı Kadınlar onuz omuza’ şeklindeki sloganlar attı. ‘Kadın Cinayetlerini Durdurmak İçin Omuz Omuza’ pankartı açan eylemci kadınlar def çaldı. Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklaması yapan Dilek İsmailoğlu, “Kadınlar koruma talep ettiklerinde korumalarının mali yükünü de almak zorunda bırakılıyorlar. Kadınların korunması için imkanları seferber etmesi gereken AKP kendine bin odalı saraylar yapıyor. Tehdit alan kadınların işçi, emekçi kadınların başlarını sokacak yerleri yokken kendine saray yaptıranlara soruyoruz. Bin odalı saltanat ile kaç hayat kurtulurdu? Yani o imkanlar kadınlar için sağlanmış olsaydı kadın kardeşlerimizi yaşatabilirdik.” diye konuştu.

Öldürülen kadınların buz dağının görünen arka yüzü olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Binnaz Toprak ise “İntihara sürüklenen, intihar süsü verilen çok sayıda kadın var. Bunlar konuşulmuyor. Çünkü bunlar çok konuşulmuyor. Gerçekten de durum bir kadın kıyımı vaziyeti aldı. Buna dur denmesi lazım. Bu tür yürüyüşler ve örgütlenmeler çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.