Taksiciler, 'Çağrı Merkezi' Projesini Kontak Kapatarak Protesto Etti

Taksiciler, 'Çağrı Merkezi' Projesini Kontak Kapatarak Protesto Etti

Taksiciler 'Çağrı Merkezi' adlı projeyi kontak kapatarak protesto etti. Projenin tek firma tarafından yapılmasının taksi şoförlerine daha çok yük getireceğini ifade eden Birleşik Takciler Şoförler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Bundan...

Taksiciler 'Çağrı Merkezi' adlı projeyi kontak kapatarak protesto etti. Projenin tek firma tarafından yapılmasının taksi şoförlerine daha çok yük getireceğini ifade eden Birleşik Takciler Şoförler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Bundan İstanbul halkı ve taksici arkadaşlarımız zarar görecektir.” dedi.

Türkiye Taksiciler Vakfı, Birleşik Taksi Şoförleri Derneği ve Taksi Şoförleri Derneği üyeleri bir gurup taksici Büyükşehir Belediyesi önünden geçen Vezneciler Caddesi üzerinde durarak taksiciler için uygulamaya konulacak 'Çağrı Merkez' adlı projeyi kontak kapatarak protesto etti. Taksiciler, daha sonra ellerine aldıkları ‘Firmaların İhalede Değil, Hizmette Yarıştırılması Taraftarıyız’ pankartlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Taksiciler burada çeşitli sloganlar attı. Polis eylem esnasında belediye binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Taksiciler adına basın açıklaması yapan Birleşik Takciler Şoförler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Biz firmaların ihalede değil de hizmette yarıştırılması taraftarıyız. Bunda İstanbul halkı ve taksici meslektaşlarım kazanacaktır. Ruhsat istediğimizde bizi bu ‘Taksi Çağrı Merkezi’ ne üyelik formunu mecbur tutuyorlar. Gelen çağrılara cevap vermeyince suç teşkil ediyor. Bundan İstanbul halkı ve taksici arkadaşlarımız zarar görecektir. Bunda taksi ücretlerine değil de taksi şoförüne daha fazla yük binmek demektir. Gelen çağrıya cevap vermemek illaki bir suç teşkil ediyor. İllaki bir ceza, yaptırım uygulayacaklardır bize. Biz bunu istemiyoruz.” diye konuştu.

‘REKABET OLUNCA İSTANBUL HALKI DAHA İYİ HİZMET ALACAK’

Projenin tek firma tarafından yürütülmesini eleştiren Duman, “Rekabet olunca İstanbul halkı daha iyi hizmet alacaktır. Atıyorum diğer firma diyecek ki benden yolcu alırsan sana 20 TL bonus veriyorum. Öbürü de diyecek ki ‘bende sana 30 TL bonus veriyorum’ diyecek. Ben daha iyi hizmet vermeye çalışacağım. Ve burada da taksici arkadaşlarım kazanmış olacak. Bizim buradaki eylemimiz firma adına değil taksici esnafını korumak için yapıyoruz. Çağrı merkezine karşı değiliz tek firma tarafından yapılması ve bu firmaya dayatma yapması belediyenin bu etkileşimine karşıyız.” açıklamasını yaptı.

Açıklamanın ardından taksiciler olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.