Takımla teknik ekip  arasında uyumsuzluk var

Takımla teknik ekip arasında uyumsuzluk var

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman kötü gidişatla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu çöküşün iki sebebi olabilir.

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman Selçuklu ilçesindeki Kalehan Ecdat Bahçesi'nde özel bir televizyon kanalı için çekimleri yapılan programa jüri üyesi olarak katıldı. Kocaman, program öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Durum değerlendirmesi yapmak lazım" diyen Aykut Kocaman, "İlk 7 maçta sadece 6 gol yemiş bir takımdan bahsediyoruz. 12 puan almış 6 gol yemiş bir takım. Gol ortalaması ise bir golden aşağıyken sonraki 6 maçta ise 14 gol yemiş. Gol ortalamasına baktığımızda maç başına 2,5 gol yemiş ve 3 gol atabilmiş bir takım. Bu duruma içeriden biri olarak değil birkaç adım geriye çekilerek takıma baktığımızda bu süreç içerisinde ciddi bir sıkıntının olduğu gözüküyor. Gençlerbirliği maçının ikinci yarısı, Sivasspor maçının her iki yarısı, 3 tane 45 dakikada sadece 3 şut çekmiş bir takım. Sezonun ilk 7 haftasında ligin en fazla şut atan takımıyken, şimdi geriden baktığımız itibariyle durum değerlendirmesi yapmamamız bu durumun doğasına aykırı bir durum. Şimdi lafı hiç sağa sola götürmeden ya da götürmeye çalışmadan söyleyeceğim çünkü tarzım bu değil" ifadelerini kullandı.

BU DURUMUN İKİ NEDENİ OLABİLİR

Hemen kitabın ortasından söylemek gerekirse bunun temel iki nedeni olabilir. 20 yıldır bu işin içindeyim. Birincisi kulübün ciddi bir para sorunu vardır. Bu ilerleyen haftalardan itibaren oyuncularda yavaş yavaş hissedilir hatta çalışanlarda diyelim sadece oyuncularda değil belki teknik heyette de personelde de hafif hafif işle olan irtibatta kesintiler oluşmaya başlar. Bu da odaklanmayı biraz azaltır ve o andan itibaren yavaş yavaş bizim olduğumuz takım gibi sıkıntıların olduğu oynuyormuş, çok pas yapıyormuş, şut atıyormuş ve orta yapıyormuş gibi görünen bir takıma gelebilir. Birinci neden budur. Şuan için öyle bir durum gözükmüyor. İkinci nedense teknik

heyetle oyuncular arasında bir uyuşmazlık vardır. Bu kadar keskin bir dönüş varsa budur. Şuan da görünen sanki yüzdesini vermek kolay değil ama birkaç adım dışarıdan baktığımızda ikinci durumda daha problemli olduğu gözüküyor. Bununla ilgili özellikle Malatya maçı keskin bir yola giriş oldu ama ana etmen Eyüpspor mücadelesiyle başladı. Arkasından Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında taraftarında özellikle işin içine tepkisini koymasıyla biraz daha derinleşen ve son dakikada gelen golle yüzde yüz derinleşti. Diğer taraftan az önce dediğim gibi Gençlerbirliği maçının ikinci yarısı, Sivasspor maçının her iki yarısı derken 3 tane devrede sorunlar yaşadık. Sivasspor maçında kaleye şut ve ceza sahasına giremeyen bir takım haline gelmiş bir durumda" dedi.

KULÜBÜN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRME YAPMAK LAZIM

Yaşanan duruma yönelik "Bu fotoğrafı gördükten sonra mutlaka bir değerlendirme yapmak lazım." diyen Kocaman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece benim kişisel değerlendirmem dışında kulüp olarak, kulübün menfaatleri doğrultusunda bir değerlendirme yapmak lazım. Kulüp bu konuda değerlendirmesini yaptı, 'devam' kararı aldı. Benim şu anda çok fazla yapabileceğim bir şey yok. Kendimi şu anda borçlu hissediyorum. Vereceğim köklü bir karar konusunda... Şu anda ben bu kararı veremezdim, yönetimin vermesi gerekirdi ve 'devam' kararı aldı."

Krizi çözecek adımlar atma konusunda yol haritasını belirlediğini, ayrıntı veremeyeceğini ve buna yönelik ilk adımları attığını da ifade eden Kocaman, pazar günü oynanacak Gaziantep FK maçında takımının sahaya daha gayretli bir ekip olarak çıkacağını da sözlerine ekledi.

"DIĞER MAÇLARDAN FARKLI OLACAK"

"Yol haritam kesinlikle belli" diyen Konyaspor'un tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman, "Buradaki ayrıntılara giremem. Ayrıntılara belki daha sonra fırsat olursa söyleriz. Çünkü benimde nerelerde hatalarım olduğu bu günün konusu değil ancak esas olan farkına varmak ve eyleme geçmek. Ben en azından bunu söyleyebilirim yani. Uzun zamandır farkında olduğum ama biraz çeşitli nedenlerden dolayı ertelediğim bir takım kararları artık hayatın içerisine geçirmek zorundayım. Bunlar hemen köklü bir değişiklik yaratacaklar mı? Bu beklenti olursa yanıltıcı olur ama bunlar dönüşümün başlangıcı olacaktır. $unu söyleyebilirim. Gaziantep maçının kazanılıp kazanılmayacağını bilemem bunu Allah bilir. Ama biz davranış biçimimizden, olaylara bakış halimizden tecrübemizi yan yana getirdiğimizde diğer maçlardan daha farklı olacağı konusunda hiç kuşkum yok. Bu bizi bir adım öteye mi taşır? Yoksa sonuç olarak başka bir şey mi olur? onu bilemiyorum. Ama şunu diyebilirim daha gayretli bir şeyleri yapıyor gibi görünen değil yapmaya çalışan bir takıma doğru döneceğini tahmin ediyorum. Umarım yanılmam. Bununda bir dönüşüm olacağını düşünüyorum" dedi.

45 PUAN SON DERECE İYİ OLUR

Sezon sonunu İttifak Holding Konyaspor tahminen kaç puanla bitirir sorusuna Kocaman, "Bu günkü şartlarda 7.hafta itibariyle gelip bu soruyu sorsaydık en azından bir şeyleri gösterir ve farklı şeyler söyleyebilirdim. Ama bugün altı maç 14 gol yemiş, 3 gol atmış ve sadece 1 puan alabilmişsin sadece. Bu günü söylerken de tabi bir takım şeyleri yan yana getirirken iyimser tahminler yapma hali yok. Bugünkü şartlarda herhalde 45 puan son derece iyi puanlar gibi gözüküyor. Ama en önemli tarafı şu Antep maçıyla beraber eğer üzerimizdeki o yapıyormuş gibi görünen hali tersine çevirirsek bu takım daha fazlasını yapacak bir kapasiteye sahip. Ama bunu değiştireceğimiz konusunda hiç şüphem yok. Kırılma noktasının Gaziantep maçı olacağını bilemiyorum. Ama davranış biçimi açısından olacağını söylemek ve beklentileri iletmek daha mümkün? ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.