Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Takım başarısına hasretiz

Takım başarısına hasretiz

Konya, tarihiyle, sanayisiyle, yüz ölçümü ve daha bir çok özelliği ile ülkede söz sahibi bir il. Spor adına da büyük potansiyele sahip.  Bir çok başarılı sporcu  bir çok başarılı spor idarecisi yetiştirmiş bir metropol Konya.

 

Ferdi branşlarda bir çok Dünya Şampiyonu Avrupa şampiyonu, Türkiye Şampiyonu çıkaran Konya, ne yazık ki takım sporlarında bu başarıyı hiçbir zaman gösteremedi.

 

Konyaspor gibi şehrin markası olan futbol takımı Süper Lig’de  mücadele ettiği yıllarda her zaman kümede kalma  savaşı verdi.

 

2. Ligde mücadele eden Anadolu Selçukspor da  aynı şekilde Beko Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi de ne yazık ki aynı derdi paylaşıyor.  He birde Bölgesel Amatör Lig takımlarımız var.

 

Yukarda saydığımız tüm özellikler tüm unvanlar ne yazık ki takım sporlarında hasret ve özlemde kalıyor.

 

Trabzonlu, Bursalı, Ankaralı, Sivaslı şampiyonluk gururu Avrupa  gururu yaşarken  Konyalı ise bunları seyrediyor. Oysa bu iller bir çok alanda Konya’yı Konyalı izliyor takip ediyor.

 

Fakat ne yazıktır ki takım sporlarında özellikle futbolda biz bu illerin başarısını ve gururlanmasını izliyoruz.

 

Bunların neden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.. Düzelir mi ? Bu zamana kadar düzelmediyse bundan sonra da düzelmez. Geçtiğimiz yıllarda hep aynı hikayeleri dinlendik. Ve hep hikaye olarak dillerden diller dolaştı durdu.

 

Geride kalan sezonda bir ara 3-5 maç kazanınca Avrupa ateşi sarmıştı bazı kesimleri… Ancak sonra bir baktık ki Avrupa ya gidecek o takımın son haftaya kadar kümede kalması kesinleşmedi.

 

Bu küçük bir örnekti…  İşte Konya’da takım sporlarının hali böyle..

 

Yeni sezonda neler olur bilemem ama geçen sezondan çok farklı olacağını düşünmüyorum Konyaspor için.

 

 Geçen sezon 42 puanla 12. Sırada tamamladığı ligi yeni sezonda hadi iki sıra yükselsin 10. Sırada tamamlasın daha fazla ileri gideceğini sanmıyorum  

 

Anadolu Selçukspor içinde yeni sezon ne kadar umutla başlasa da yeşil-beyazlı kulüp kendi çabasıyla nereye kadar dayanabilecek..

 

Yeşil-beyazlı ekip yeni sezonda da kümede kalma savaşı verecek. Hep birlikte izleyip göreceğiz.

 

Torku Selçuk Üniversitesi geçtiğimiz sezon zar zor kümede kaldı. Yeni sezon için Play-Off hedefleri var…

 

Ancak ben şahsi fikrimi söyleyeyim basketbol takımı da öyle çok fazla başarı kazanacak gibi görünmüyor.  Yine kümede kalması başarı olacak sanki…

 

İnşallah bu yazdıklarımın tam tersi çıkarda yeni sezon sonlandığında beni utandırırlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR