Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Takdir-Tebrik ve Dua

Takdir-Tebrik ve Dua

Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı hizmetler hakikaten çok dikkatimi çekiyor. Mail kutuma gelen hizmet çalışmalarını illa bir dosyada toplayayım arzuluyorum ama zamansızlıktan bir türlü yapamadım. Yakınlarımızda ileride Belediye Başkanı olabilecek pek çok genç var onlara Selçuklu Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların dosyasını takdim ederek; ‘İşte Belediye Başkanlığı böyle yapılır’ demek istiyorum.

Şimdi bunları niye yazıyorum diye bana; ‘Selçuklu Belediyesi’nin reklamını yapıyor’ filan denmesin. Hiç böyle bir niyetim yok, zaten Selçuklu Belediyesi hizmetleriyle kendini ortaya koyuyor ayrıca Belediyeden kimseyi de tanımam, bilmem. Sâdece yapılan hizmetler bir vatan sevdâlısı olarak bizleri derecesiz sevindiriyor hepsi o kadar. Bunu da peşinen söyleyerek sizlere bu yazımda faydalı gördüğüm bâzı hizmetlerden bahsedeceğim sevgili okurlar.

En çok beğendiğim takdir ettiği projelerden birisi “SEDEP” idi. ‘Selçuklu Belediyesi Değerler Eğitimi’ projesi. Bu beş yıldır devam eden bir proje. Milli Eğitim ve Üniversite ile istişâreli bir şekilde sürdü. Selçukludaki eğitim kurumlarında bu proje kapsamında eskiyen değerlerimiz, yenilenen teknolojiyle yeni yetişen neslimize öğretmenler tarafından zaman zaman da seminerler vasıtasıyla uygulamalı olarak öğrencilerimize sunuldu. Bu çok yerinde bir karar idi. Hatta şimdi Milli Eğitim Bakanlığına da bu güzel proje örnek oldu. Artık Bakanlıkta bu yararlı programı bütün yurt sathına yaygınlaştırma gayretinde. Beklenen, istenen, özlenen bir çalışmaydı, yıllardır söylüyoruz. Şükür Rabb’ime, emeği geçenlerden Mevla Teâlâ ebeden râzı olsun. Zira bir milleti millet yapan temel öğe köklerimizden, özümüzden kopmamaktır.

Diğer çok takdir ettiğim bir çalışma, bu sene Ramazan ayında gündeme giren, ‘Güle Oynaya Câmiye Gel" projesi. Bu kapsamda 40 gün (Ramazan içinde başlayıp 13 Ağustos târihine kadar devam etti) sabah namazına katılan 1.723 çocuğa Bayram hediyesi olarak ‘bisiklet’ takdim edildi. Bu yeni yetişen küçükleri câmilere alıştırmak hem de sabah uykusunu bölerek namaza gelme fedâkarlığına katlanma sâdedinde muhteşem bir çalışma oldu bana göre… Daha Diyânetten böyle câzip bir çalışma görmedik. Çocukların en sevdiği şeydir bisiklet. Hayran kaldım, göğsüm kabardı. Ne mutlu bize böyle yöneticilerimiz var. Hz. Allah (c.c) kendilerinden ebeden râzı olsun.

Başka bir çalışma; Selçuklu Belediyesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 16 yeni kütüphane açarak memleketimizin eğitimine büyük bir katkı sağladı.  Açılacak yeni kütüphaneler ile Selçuklu'da kütüphane sayısı 45'e yükseliyor. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarda kütüphaneler yeni dönemde öğrencilere hizmet vermeye başlayacak. 2500 kitabın yer alacağı kütüphaneler öğrencilerin hem ders çalışabileceği hem de satranç oynayabileceği şekilde tasarlandı. Kütüphanelerin her birinde internet erişiminin yer aldığı 4'er adet bilgisayar da yer alıyor. Bu kapsamdaki kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardı her zaman üst seviyede tutuluyor. Yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor. Ne güzel maşaALLAH.

Yine farklı bir çalışma Selçuklu Belediyesi’nden; sunduğu yenilikçi, modern, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik yâni, Elektronik Çap sistemi (E-ÇAP) uygulaması. Muhtevâsı ise şöyle; belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP ) adı verilen bu yeni uygulama ile  çap başvurusunda bulunan vatandaşlar, çap belgesinin elektronik imzalı (e-imza) orjinal nüshasına istediği zaman ve istediği yerden elektronik olarak ulaşabilme, başvuru ile ilgili süreci elektronik olarak takip edebilme ve başvuru esnasında eksik olan evrakları daha sonra da dijital ortamda yükleme gibi işlemleri belediyeye gelmeden daha hızlı yapılabiliyor. Vatandaşa büyük kolaylık. Sağ olsunlar.

Başka bir proje ki ben artık her şehirde her ilçede mutlaka bulunmalı dediğim ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayan ‘Geri Dönüşüm’ projesi. Selçuklu Belediyesi bu proje kapsamında 2017 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen geri dönüşümlerle 37.562.000 kwh enerji ve 1.162.200 kg hammadde tasarrufu sağlayarak 60 bin ağacı kesilmekten kurtardı. Bilindiği üzere geri dönüşüm projeleri hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Başka bir takdirimi toplayan yeni yetişen neslin mânevî ve kültürel açıdan yetiştirilmesi adına ‘Hatıra Yaz Okulu’ programı oldu. Bu program İHH’nın sunduğu proje kapsamında gerçekleşmiş. Yaz tâtlinde bulunan evlatlarımza sosyal, kültürel ve bilimsel  faaliyetlerle yetişmelerinin yanında dini bilgiler de öğrenmeleri için gayretler sarf edilmiş. Bu güzel, faydalı, gelecek adına umut veren çalışmalara emeği geçenleri cânı yürekten kutluyorum. Rabb’im kendilerinden râzı olsun.

Tabi bunların yanı sıra Selçuklu Belediyesinin yeni açtığı gezi mekanları da göz dolduruyor. Geçen Bosnalı Boşnak Müslüman kardeşlerimiz geldiğinde de göğsümüz kabararak ziyâret ettirdiğimiz; Kelebekler Vâdisi Parkı, Mâcera Kulesi, Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Barajı ve Parkı’da muhteşemdi. (Bu arada Meram Belediyesinin ’80 bin Devri Âlem Müzesi’de şanlı târihimizin unutturulmaması adına çok faydalı bir mekan olmuş. Onu da anmadan geçemeyeceğim.)

Bu mükemmel çalışmaları bizlere sunan yüreği sağduyu ve halkına hizmet aşkı ile dolu vatansever idârecilerimizi candan tebrik eder, hizmetlerinin Hakk katında fazlasıyla değer görmesini dileriz. Ne diyelim biz Hak yemeden her hayırlı çalışmayı destekler, takdir ve duâlar ederiz. Başkaca bir niyetimiz yok.

Takdir bizden Tevfik yüce Mevlâ’dan. Rabb’im yolunuzu açık etsin. Durmak yok yola devam inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR