Takçı Ve Şişman'ın Avukatından Star'a Yalanlama

Takçı Ve Şişman'ın Avukatından Star'a Yalanlama

Adana’da Mit TIR'larını durduran Cumhuriyet savcıları Aziz Takçı ile Özcan Şişman’ın vekili avukat Al Değer Tanrıverdi, müvekkilleri hakkında Star Gazetesi’nde yayımlanan ‘Casus Belli HSYK Şüpheli’ başlıklı haberi yalanladı....

Adana’da Mit TIR'larını durduran Cumhuriyet savcıları Aziz Takçı ile Özcan Şişman’ın vekili avukat Al Değer Tanrıverdi, müvekkilleri hakkında Star Gazetesi’nde yayımlanan ‘Casus Belli HSYK Şüpheli’ başlıklı haberi yalanladı. 18 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan haberin basın ilkelerinden habersiz, her türlü ahlaki değerden uzak, iktidara yakın olmanın verdiği cesaretle karalama ve iftira çabasından öte geçmediğini vurgulayan Tanrıverdi, haberin tamamıyla yalan ve hayal ürünü olduğunu belirtti.

Taraflı ve bağımlı yayın organlarınca TIR'ların içerisinde Türkmenlere gönderilen insanı yardımlar bulunduğunun yazıldığını ancak CHP milletvekili Bülent Tezcan tarafından kamuoyu ile paylaşılan tutanaklarda TIR’ların füze ve roketlerden ibaret mühimmatla dolu olduğunun ortaya çıktığının altını çizen Tanrıverdi, müvekkilleri tarafından yürütülen soruşturmaların ihanet operasyonu olarak nitelendirilmesinin görevlerini ifa eden müvekkillerine yönelen ağır hakaret ve iftiradan ibaret olduğunu söyledi.

Adı geçen TIR soruşturmalarıyla benzer mahiyetteki operasyonları Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve eski Adana valisi Hüseyin Avni Coş’un desteklediklerini açıklayan Tanrıverdi şöyle dedi: "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10. Maddesi ile Görevli ve müvekkili Özcan Şişman tarafından yürütülen 2013/884 sayılı, zamanın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un polis şapkası giyerek ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın 'Bir yerlerde o tür bir şey yapılmış ama ona el koyan, onu yargıya teslim eden de kendi güvenlik birimlerimiz' şeklindeki beyanları ile sahip çıkarak destekledikleri soruşturma dosyası incelendiğinde, belli çevrelerce casusluk olarak nitelenen ihbarların daha evvel de yapıldığı ve bir kısım kamu görevlilerinin işlenen suça iştirak ettikleri ve diğer TIR soruşturmaları ile benzer mahiyette olduğu görülecektir. Bu soruşturma dosyasına ve dosyayı yürüten yargı ve emniyet mensuplarına destek veren yürütme, her ne hikmetse benzer diğer soruşturma dosyalarını, üstelik aynı yargı ve emniyet mensuplarını vatan haini ilan ederek itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Görüldüğü üzere asıl ihanet, füze ve roket mermileriyle dolu olduğu açıkça söylenen bu TIR'ların durdurulmasını sağlayan soruşturmaların yapılması değil, silah yüklü bu TIR'ların, 'insani yardım' yalanıyla, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere tüm yasaların çiğnenmesi suretiyle yurt dışına gönderilmesidir."

Müvekkilleri Aziz Takçı ve Özcan Şişman hakkında bugüne kadar yapılmış bir inceleme ve soruşturma olmadığı defalarca kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen Star Gazetesi’nin kasıtlı olarak, olmayan bir soruşturmanın varlığından bahsettiğini dile getiren Tanrıverdi, "Yalan haberde, HSYK müfettişleri tarafından hazırlanan bir rapordan bahsedilmektedir. Herkesin malumu olduğu üzere müfettiş raporları gizlidir. Böyle bir raporun varlığı gerçek olsa dahi bunun sızdırılması da oldukça manidardır. Meslek hayatları boyunca adalet duygusundan ayrılmadan, yüce Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda hizmet eden ve adı geçen soruşturmalara kadar onlarca taltif ve takdire layık görülen, bir çok kritik soruşturma dosyasını başarı ile neticelendiren müvekkillerim Aziz Takçı ve Özcan Şişman'ın, yalan haberlerle böylesine ağır hakaretlere ve iftiralara maruz kalması kesinlikle kabul edilemez. Hukuku çiğneyen ve kanun tanımayan herkesin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin, bağımsız ve tarafsız Türk yargısı önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.