Tacik öğrenciler hasret giderdi

Tacik öğrenciler hasret giderdi

Türkiye’nin farklı şehirlerinde eğitim gören Tacikistanlı öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl 9’uncusu Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen Tacikistanlı Öğrenciler Buluşması ödül töreninin ardından sona erdi

Selçuk Üniversitesi’nin 40.Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tacikistanlı Öğrenciler Buluşması 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen ödül törenin ardından sona erdi.

img_3413.jpg

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de da desteklediği festival kapsamında 250 Tacik öğrenci 4 gün boyunca futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve satranç turnuvası organizasyonları gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivale Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faruk Şaripov, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, öğretim üyeleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde eğitim gören Tacikistanlı 250  üniversite öğrencisi katıldı. 

img_3397.jpg

ÖĞRENCİLERE MADALYA TAKILDI

19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen kapanış töreninde  futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler ve takımlar madalya ve kupayla ödüllendirildi. Öğrencilere madalyaları   Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faruk Şaripov, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, Tacikistanlı yazarlar Borat Ali Abdurrahmanov, Abdulhamit Samedov ve Tacikistan Büyükelçiliği yetkilileri tarafından takıldı.

img_3406.jpg

Törende konuşan Tacikistan Büyükelçisi Faruk Şaripov ise organizasyon nedeniyle kendilerine ev sahipliği yapan ve her türlü desteği veren Selçuk Üniversitesi başta olmak üzere ilgili kurumlara teşekkür etti. Şaripov, “Türkiye ve Tacikistan iki kardeş ve dost ülkedir.  Dostluğumuzun temelleri asırlara dayanıyor. 9 yıldır bu etkinliği çeşitli illerde yapıyorduk. Bu yıl Mevlana şehri Konya'da bu etkinliği gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle hasret giderdik. Türkiye'de öğrenim öğrencilerimiz ülkemize dönünce Tacikistan için ve halkımız için en iyi şekilde hizmet edecektir. Öğrencilerimize gelecekte başarılar diliyorum. Bize ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi'ne de teşekkür ediyor ve 40. kuruluş yılını kutluyorum” dedi.

img_3409.jpg

TACİK ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEĞİ

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, kardeş Tacikistan’ın öğrencilerini kardeş şehir Konya’da 4 gün boyunca ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, “Sizler Türkiye’deki eğitimlerinizi tamamladıktan sonra gönüllü elçilerimiz olarak ülkelerinize döneceksiniz. Hem Türkiye hem Tacikistan hem de diğer Türk devletlerine yönelik aidiyet duygusunu en iyi şekilde taşıyacağınıza inanıyorum. 4 gün boyunca üniversitemizde dolu dolu bir etkinlik oldu. Sizleri burada ağırlamak bizler için bir onurdu. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere madalyaları ve kupaları takdim edildi. Tören Tacik öğrencilerin ve protokol heyetinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.