Tabela sektörü gelişiyor

Tabela sektörü gelişiyor

Günümüzde, tabela sektörü teknolojiyle birlikte her geçen gün gelişiyor.

Günümüzde, tabela sektörü teknolojiyle birlikte her geçen gün gelişiyor. En küçük esnaftan dev holdinglere kadar hemen hemen bütün iş dünyası reklamlarını ve logolarını dikkat çekici yapmak için tabelayı kullanıyor. Totem tabela, cephe ve çatı tabelası, neon çubuklarla yapılan neon tabela, krom kutu harfler ve ledler le yapılan ışıklı kutu harf tabela seçenekleri reklam tabela sektörünün en güzel örneklerini oluşturuyor.

Dijital baskı ve tabela sektörü hakkında bilgi veren Kurttabela Genel Müdürü Uğurhan Kurt, "Sektör Konya'da büyüyor. Ankara ve Kayseri şu anda bizim önümüzde görünüyor. Fakat Konya'daki sektörün gelişimi bu şekilde devam ederse Anadoyu'da bir numara oluruz" dedi.

ALAYLI YETİŞTİRİYOR

Sektörde işçiliğin büyük önem arz ettiğini belirten Kurt, istihdam açığının da olduğunu belirti. Kurt, "Serbest piyasa olduğu için işin ustalarını kapma yarışı var. Bu da işin önemini ortaya koyuyor. Kalifiye elaman bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Alaylı yetiştiren bir sektör. Mimari, dış cephe kaplama, elekronik gibi birçok mesleği içerisinde barındırdığı için çok yönlü bir sektör. Tabela anlamında sadece alaylıların yetiştiğini düşünmek doğru olmaz. Üniversite öğrencilerini iş yerlerimizde staj yapmaları için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.