Suyu götürmesinler!

Suyu götürmesinler!

Beyşehir Başgöze Köyü sakinleri, köylerinde hayvancılık ve tarım için kullandıkları suyun Doğanbey'e taşınmasına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı. Eylem nedeniyle KOSKİ'nin iş makineleri durdu. Halk, "Suyumuzu götürmeyin" diyor

Mahalle sakinleri eylem yaptı. Başgöze Köyü'nün suyu, kaynağından borularla Doğanbey Köyü'ne içme suyu olarak taşımaya çalışılması yöre halkını tepkisine neden oldu. KOSKİ'ye tepki gösteren mahalleli, "Suyumuza dokunmayın" diyor. Köylüler, seslerini duyurmak için bin 600 rakımda bulunan suyun kaynağına kadar tırmanarak eylem yaptı. Yaşları 80'i geçen çok sayıda köylü kadın, ağır kış koşullarına rağmen ellerine bastonlarını alarak yola düştü. Su krizi hakkında bilgi veren Beyşehir Başgöze Mahalle Muhtarı Mustafa Şahiner, köylünün su taşınmasını tepki göstermek ve yetkililere seslerini duyurmak amacıyla eylem yaptığını söyledi.

4.20160209114215.jpg

EYLEM NEDENİYLE MAKİNELER DURDU

Şahiner, "Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ, Başgöze sınırları içerisinde bulunan ve Orman Dairesi'nin kontrolünde olan, halkın istifade ettiği suyu başka yere taşımak istiyor. Bizim suyumuzu Doğanbey'e taşımak istiyorlar. Evde kullanılan suda sıkıntı yok. Ancak tarım ve hayvancılık için kullandığımız suyu bizden almak istiyorlar. İlgili kurumla resmi yazışmalarımız oldu. Bize, 'sizi mağdur etmeyeceğiz. İçme suyu ihtiyacınız karşılanacak. Kalanı Doğanbey'e götüreceğiz' dediler. KOSKİ çalışmalara başladı, boru döşüyor. Halk da bu duruma tepki gösterdi. Eylem nedeniyle iş makineleri durdu. Ancak KOSKİ kararlı. KOSKİ, 'Jandarma eşliğinde boruları döşeriz' diyor.

2.20160209114228.jpg

SUYU ALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Eylem yapan mahalle sakinleri şu ifadeleri kullandı: "Mahalle halkı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. KOSKİ bizim suyumuzu alıp başka yere taşırsa biz ne yaparız? Hayvanlarımıza nasıl bakarız, tarlalarımızı, bahçelerimizi nasıl sularız? KOSKİ su taşıma işinden vazgeçmeli. Devlet bizim suyumuza dokunmasın. Suyumuza dokunmasınlar, bedduamızı almasınlar. Biz fakiriz, suyumuz olmazsa bu köyde duramayız. Gerekirse iş makinasının önüne yatarım, ancak beni çiğneyip geçebilirler. Buradaki ağıllar su olmayınca hiçbir işe yaramayacak. Su giderse ne koyun ne inek besleyemeyiz, ekin ekemez bahçe yapamayız. Ekinimizi bahçemizi hep bu suyla sularız. Suyumuzu yaklaşık 100 yıldır elimizden almak istiyorlar. Ama biz ne olursa olsun suyumuzu vermeyeceğiz."

12.20160209114248.jpg

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.