Suudi savcıdan Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında 5 idam istemi

Suudi savcıdan Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında 5 idam istemi

Suudi Başsavcı, Cemal Kaşıkçı cinayeti şüphelisi 5 kişi hakkında idam cezası istedi, Kaşıkçı'nın cinayetinin emrini kimin verdiğini açıkladı. Prens Selman'ın danışmanlarından Kahtani hakkında da soruşturma açıldı.

Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü Şelan eş Şelan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturmasına ilişkin başkent Riyad'da basın toplantısı düzenledi. 11 zanlıdan 5'i için idam cezası istendi. Şelan ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden 11'ine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini belirtti.

"Kaşıkçı'nın ölümünde boğuşma ve öldürücü dozda ilaç verilmesi etken oldu" ifadelerini kullanan Şelan, "Cesedi parçalanarak konsolosluktan çıkarıldı"diye devam etti.

'YEREL İŞBİRLİKÇİNİN YAKLAŞIK GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞTIK'

Açıklamada ayrıca, "Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaştık. Cinayet talimatını timin başındaki isim verdi" denildi. Şüphelilerden birinin ise, konsolosluktaki kameraları bozduğu vurgulandı.

'EKİP KURMA EMRİNİ ESKİ İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI VERDİ, ÖLÜM EMRİ DE İSTANBUL'DA VERİLDİ'

Öte yandan Şelan, Kaşıkçı'nın ölüm emrinin de İstanbul'da verildiğini açıkladı: "Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi."

Bu arada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın danışmanı Kahtani hakkında da soruşturma açıldı ve Suudi Arabistan'dan çıkışı yasaklandı. 

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURULMUŞTU

Konuyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma kurulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcı vekili ile bir savcı koordinesinde konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.