Suudi Kralı, İsrail’in Gazze Saldırılarını “katliam Ve Savaş Suçu” Adlandırdı

Suudi Kralı, İsrail’in Gazze Saldırılarını “katliam Ve Savaş Suçu” Adlandırdı

Suudi Kralı Abdullah, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını “kitlesel katliam ve insanlığa karşı savaş suçu” adlandırdı. Kral Abdullah ayrıca uluslararası toplumu saldırılar karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.Suudi devlet...

Suudi Kralı Abdullah, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını “kitlesel katliam ve insanlığa karşı savaş suçu” adlandırdı. Kral Abdullah ayrıca uluslararası toplumu saldırılar karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.

Suudi devlet televizyonunda Kral Abdullah adına okunan açıklamada, bölgede yaşananlara karşı uluslararası toplum sessiz kalmakla eleştirilirken, bu sessizliğin hiçbir açıklaması olamayacağı kaydedildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını “kitlesel katliam ve insanlığa karşı savaş suçu” adlandıran Kral Abdullah, Gazze’deki çatışmaların şiddetten başka bir şey görmeyen bir nesil yetişmesine sebep olacağı uyarısında bulundu.

Arap ve İslam dünyasının terör tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna da değinen Suudi Kralı, bölge liderlerini ve din alimlerine İslam’ın militanlar tarafından ele geçirilmesini engelleme çağrısı yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.