Suudi Arabistan'tan çarpıcı IŞİD fetvası

Suudi Arabistan'tan çarpıcı IŞİD fetvası

Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz Al eş-Şeyh, IŞİD hakkında zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Ortadoğu'da dehşet saçarak büyümesi dünyayı harekete geçirdi. Ülkeler bir bir IŞİD hakkında açıklama yapıyor. IŞİD için son açıklama ise, Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz Al eş-Şeyh'ten geldi.

İSLAM DİNİNE MENSUP DEĞİL

Suudi Arabistan Müftüsü Abdulaziz Al eş-Şeyh, terör örgütü IŞİD İslam dinine mensup olmadığını ve "Hariciler"in uzantısı olduğunu belirtti. Terörün, İslam'ın baş düşmanı olduğunu belirten Şeyh, "IŞİD ve El-Kaide'nin işlediği suçlarda görüldüğü gibi Müslümanlar da terörün başlıca kurbanlarıdır” dedi.

Şeyh, Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan yazılı açıklamasında, İslam dininin kemal ve güzellik dini olduğunu ifade ederek, tüm kesimlere sağduyu ve denge çağrısı yaptı.

İSLAM'DA BÖYLE ŞEYLER YOK 

Radikalizm, aşırıcılık ve teröre karşı uyarıda bulunan Şeyh, bunların yeryüzünde bozgunculuğa yol açacağını, İslam'da bu türden şeylerin olmadığını dile getirdi.

Terörün, İslam'ın baş düşmanı olduğunu belirten Şeyh, "IŞİD ve El-Kaide'nin işlediği suçlarda görüldüğü gibi Müslümanlar da terörün başlıca kurbanlarıdır. Bu Harici örgütler, İslam dininden değildir. Müslümanları günahkar ve suçlu gören bu kişiler, kanları ve malları helal kılınan Hariciler'in uzantısıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.