Sütte birinciyiz

Sütte birinciyiz

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, "Birlik olarak günde 47 ton süt pazarlıyoruz. Merkezimiz artık almıyor. 2 bin 600 tane hayvan dağıttık. Süt üretiminde Türkiye'de lideriz" dedi

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Veteriner Fatih Bülbül,  AGROMAR A.Ş. Konya Bölge Sorumlusu Ziraat Mühendisi Ramazan Ceran, Farm-Mix Yem Katkı Sahibi Tolga ve eşi Fatma Adışen süt üreticilerine eğitim semineri verdi.  Programdan sonra üreticilere Farm-mix yem katkı hediye edildi.

4-031.jpg

DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN

Programın açılışında konuşan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, "Toplanmamızın yegane sebebi birincisi mısır ekimi, ikincisi ise yaklaşan seçimler. Karşımıza çıkacak rakiplerle bir sorunumuz yok. Bizler size güzel hizmetler ettik. Yeni bir yönetim oluşturduk. Yönetimdeki arkadaşların hepsi buradalar. Birlikte çalışmalar yapacağız. Dışarılarda birlik batıyor gibi dedikodular çıkardılar arkadaşlar. Öyle bir şey varsa neden başkanlığa talip oluyorlar anlamadım. Tüm üreticilerimizi genel kurulumuza davet ediyorum" dedi. 4 Nisan'da gerçekleşecek Sarayönü Süt Üreticileri Birliği seçimlerinde 3 isim yarışacak. Mustafa Erdoğdu, Mustafa Turan ve Mehmet Akdoğan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği başkanlığına talip.

3-060.jpg

ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLDUK

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin hizmetlerinden de bahseden Erdoğdu, şunları söyledi: "Biz burada sizlere sizlere tarım ürünleri, tarım ekipmanları, yem ve süt pazarlama hizmeti veriyoruz. Sütümüzü 3,5 yıl içerisinde tonlarca süt  pazarladık. Günde 47 ton süt pazarlıyoruz. Merkezimiz artık almıyor. 2 bin 600 tane hayvan dağıttık. Zengen, Gözlü, Sarayönü merkez köylerde, Değirmenli kasabasında, Ladik mahallesinde 30 tane aileye hayvan verdik. Ben karşımızda konuşulanları kabul etmiyoruz. Biz size güzel hizmetler için çalıştım. Eğer güzel hizmetler yapmasam sizler bugün burada olmazdınız. Bu programı katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Veteriner arkadaşımız sizlerle birlikte çalışacağız. Tohumlama çalışmaları devam ediyor. Daha önceki hayvancılık yapan arkadaşlarımız buzağı kaybı karşı karşıya kaldı. Veteriner arkadaşlarımız sizleri bilgilendirecek. Hayvan besleme ile ilgili programları yapmamız gerekiyor."

17-2-029.jpg

İLÇENİN SÜT POTANSİYELİ ARTTI

Yaklaşık 13 yıldır Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'ne hizmet verdiğini söyleyen Erdoğdu, "Özkent Mahallesi'nde 30 hayvan vardı. Bu sayıyı 900'e çıkardık. Gözlü kasabasında günlük 1 buçuk ton süt üretilirdi. Bu oranı da günlük 4 buçuk 5 tona çıkardık. Ayrıca Gözlü'ye yeni depo yaptırıyoruz. İlçede süt potansiyelini artırdık. 6 kişi ve 5 araçla çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. İlçede 650 üreticinin varlığına dikkat çeken Erdoğdu, bu üreticilerden 385'inin aktif üretim yaptığını aktardı. “27 ton toplama sütümüz var” diyen Erdoğdu, “22 ton ise çiftlik sütümüz var. Soğutma bedelini üretici alıyor. Bölgesel kilometre hesapları göz önüne alınarak, sıcak soğuk süt fiyat belirlemesi yapılıyor. Rampa teslim süt teslim edişimiz 1,44 lira. Uluslararası belirlenen fiyatın biraz daha üstünde teslim ediyoruz. Sütümüzün kalitesi çok yüksek” cümlelerini kullandı.

17-1-015.jpg

BİN 500 HAYVAN DAHA GETİRECEĞİZ

Hayvan almak için başka şehirlere gittiğini, gittiği şehirlere kıyasla Sarayönü'ndeki eksiklikleri daha iyi gördüğünü kaydetti. Erdoğdu, “Sarayönü'ndeki en büyük eksiklik, tarım market olmayışıydı. Bir ilke imza atarak birlikler arasında ilk kez tarım markete biz sahip olduk. Geçtiğimiz günlerde tarım marketin açılışını yaptık” diye konuştu. İlçede açılan Ziraat Tarım Market'in 42 farklı firmanın ürününü sattığını konuşmalarına ekleyen Erdoğdu, şunları kaydetti: “Traktör bayiliği aldık. İlçeye satışa sunmak için; balya, yonca, misir sıraç ekme makineleri getirdik.  Artık çiftçimizin fuarlara gitmesine gerek kalmadı. Süt üretimi noktasında bir projemiz daha var. İlçeye bin 500  hayvan daha getirmeyi düşünüyoruz. Üreticimizin kazanmasını istiyoruz. Yaptığımız tüm yatırımlar, ilçemizin daha iyi noktaya taşınması içindir. Sarayönü'nün süt kalitesi, yapılan tüm testlerden sonra kanıtlandı.”

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum