Süs havuzları tehlike saçıyor

Süs havuzları tehlike saçıyor

Konya Balık Halinde bulunan süs havuzuna giren çocuklar tehlikeye aldırış etmiyor. Uzmanlar süs havuzları konusunda aileleri uyardı. Süs havuzlarına giren çocuklar tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalabilir.

Geçtiğimiz ay serin bir havanın hakim olduğu Konya şu günlerde aşırı sıcaklarla karşı karşıya. Sıcak havadan bunalan çocuklar belediyenin farklı noktalarda yapmış olduğu süs havuzlarına akın ediyor. Süs havuzları elektrik kaçaklarıyla birlikte ölüm tehlikesine ve çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Konya Büyükşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hakan Çetinkaya, “Süs havuzlarına giren çocuklar çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Bu hastalıklar genellikle kulak, cilt ve idrar yollarında görülebiliyor. Çocukların bu tip havuzlara girmemeleri için gerekli önlemlerin alınması lazım” dedi.

SÜS HAVUZLARI BAKTERİ YUVASI

Süs havuzlarının bakteri ve mikrop oluşumuna açık yerler olduğunu dile getiren Çetinkaya, “Yüzme havuzları dezenfekte edildiği için sağlık açısından sorun teşkil etmiyor. Fakat süs havuzlarında dezenfektasyon yapılmadığı için hastalığa davetiye çıkarıyor. Süs havuzları enfeksiyonlara, bulaşıcı hastalıklara, bağırsak enfeksiyonlarına, cilt, göz, dış kulak, solunum yolu ve genital enfeksiyolara yol açabilir. Süs  havuzları yüzme amacıyla yapılmadığı için insan sağlığına uygun değil. Virüs ve bakterilerin yaşamasına müsait olan süs havuzlarına girmek son derece zararlıdır” şeklinde konuştu.

AİLELER ÇOCUKLARINI UYARMALI

Ailelerin çocuklarını süs havuzlarından uzak durmaları için uyarmaları gerektiğini söyleyen Çetinkaya, “Süs havuzları hastalıklara açık yerlerdir. Bu yüzden aileler çocuklarını buralardan uzak tutmalılar. Buralarda yüzmek çok tehlikeli. Çünkü buralarda elektrik kaçağı da olabiliyor. Bugün süs havuzuna giren bir kimsede hemen hastalık belirtileri ortaya çıkmaz ama bir kaç gün sonra ateş, vücutta deri dökülmesi, kulak ağrısı, gözde kızarıklık, kaşıntı ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu tip belirtilerin görülmesi durumunda ailelerin hemen bir hekime başvurması gerekir. Çünkü bu belirtiler süs havuzlarından bulaşabilecek olası hastalıkların belirtisi olabilir” sözlerini kullandı.

VATANDAŞ ÇOCUKLARI UYARMALI

Vatandaş olarak çocukları bu havuzlarda gördüğümüzde uyarmamız gerektiğini söyleyen Çetinkaya, “Sadece kendi çocuklarımızı değil, süs havuzlarında vakit geçiren diğer çocukları da uyarmalıyız. Çünkü bu havuzlar bulaşıcı hastalıklara da yol açabiliyor. Bu hastalıkları süs havuzuna giren çocuklar başkasına da bulaştırabilir. Hepatit gibi bulaşıcı hastalıklar yayılabilir. Kendimiz ve halk sağılığı için bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor” dedi. Vatandaş durumdan rahatsızlık duyuyor. Süs havuzlarına girilmesini önlemek için belediye zabıta ekiplerine ve il sağlık müdürlüğüne büyük iş düştüğünü söyleyen vatandaştan Ahmet Çetin, “Süs havuzlarının önünde girilmemesi gerektiğine dair yazılı  ibareler var ama kimse buna aldırış etmiyor. Bu durumda görev belediye zabıta ekiplerine düşüyor. Konya şehir merkezinde yoğun bölgelerde bulunan bu havuzlara çocuklar her gün giriyor. Bu havuzlar çok tehlikeli. Elektrik kaçağından çocuklar ölebilir” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum