Süryani Kadınlardan Eşbaşkan Akyol'a Ziyaret

Süryani Kadınlardan Eşbaşkan Akyol'a Ziyaret

İsveç, Paris ve Marsilya'dan gelen Süryani kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol'u, makamında ziyaret etti. İsveç, Paris ve Marsilya'dan gelen Süryani kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı...

İsveç, Paris ve Marsilya'dan gelen Süryani kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol'u, makamında ziyaret etti.

İsveç, Paris ve Marsilya'dan gelen Süryani kadın kurumları, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol'a, makamında tebrik ve destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında bölgede yaşanan genel durum ve güncel konulara dikkat çekildi. Süryani kadınlar, Eşbaşkan Akyol'dan, özelikle Turabdin ve Irak Kürdistan'ında yaşanan duruma vurgu yapılırken, bölgede Süryanilerin elinden alınmış olan topraklar hakkında da konuşuldu.

Kobani'ye yapılan saldırılara da dikkat çekilen ziyarette, Süryani kadınlar da çözüm sürecinde Kobani'ye bu şekilde yapılan saldırının doğru olmadığı fikrini taşıdıklarını ifade etti. Süryani kadınlar, konuşmalarında Gozarto'nun (Rojava) da Süryaniler için büyük bir önem taşıdığını kaydederek, bu anlamda Eşbaşkan Akyol'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.