Suriye’ye Savaşa Gidenlerin Pasaportlarına El Konacak

Suriye’ye Savaşa Gidenlerin Pasaportlarına El Konacak

Almanya, Suriye ve Irak’a giderek burada teröre destek olanlara karşı somut bir adım attı.Berlin’de bir araya gelen eyalet içişleri bakanları ile Federal İçişleri Bakanı Thomas De Mezierè savaşa gidecek kişilerin tespit edilmesi durumunda...

Almanya, Suriye ve Irak’a giderek burada teröre destek olanlara karşı somut bir adım attı.

Berlin’de bir araya gelen eyalet içişleri bakanları ile Federal İçişleri Bakanı Thomas De Mezierè savaşa gidecek kişilerin tespit edilmesi durumunda en kısa zamanda pasaportlarının ellerinden alınmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Pasaportu elinden alınan şüphelilere geçici birer belge ile ancak yurt dışına giriş çıkma izni verilecek. Tekrar Almanya’ya girişlerinde ise yetkililerin belge sayesinde bu kişileri gözden kaçırma ihtimalinin ortadan kalkması planlanıyor.

Açıklamada ayrıca Şengen kapsamı içerisinde olan ülkelerle de bu konuda sıkı bir işbirliğine gidileceği duyuruldu. BakanDe Mezierè, sadece IŞİD'e katılacakların değil, onlara karşı olan gruplara dahil olacağından şüphelenilenlere de engel olunacağını vurguladı.

Toplantıda, eyalet içişleri bakanları radikalleşmelere karşı önleyici tedbirlerin alınmasını istedikleri fakat somut bir teklif getirmediklerine işaret edildi. Öte yandan çifte vatandaş olan militanların Alman vatandaşlıklarının geri alınması teklifinin kabul edildiği öğrenildi.

Konuyu değerlendiren Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger pasaporta el koymanın her şeyi halletmeyeceğini fakat sürekli girip çıkmaları engellemek adına iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Jäger “Pasaport alınmasına şimdiki haliyle yasalarımız müsait. Kimliklerin alınmasına uygun değil ama yasalardaki değişiklikle nokta atışı faydaları görülecektir.” ifadelerini kullandı.

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius da hedeflerinin savaş için gidenlerin işini mümkün olduğunca zorlaştırmak olduğunu açıkladı.

Resmi açıklamalara göre Almanya'dan 450 kişi savaş için Irak ya da Suriye'ye gitti ve bunların üçte biri ülkeye döndü. Bu kişilerden bazılarının Almanya'da saldırı planlıyor olabileceklerinden endişe ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.