Suriyelilerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Suriyelilerin kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Konya’da ağabeyinin yanına misafirliğe giderken pencereden kendisini gözetlediğini fark ettiği Suriyeli iki kişi ile tartışan Suriye uyruklu Mahmut Hachalil, çıkan kavgada 3 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeker Mahallesi Hattat Rakım Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, 1 yıldır Türkiye’de bulunan ve inşaatta işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Mahmut Hachalil (34), ağabeyi Mustafa Hachalil’e misafirliğe gitmek için evden çıkacağı sırada pencereden iki kişi tarafından gözetlendiğini fark etti. Dışarıya çıkarak Suriyeli oldukları öğrenilen iki şahsa kendisini neden gözetlediğini soran Mahmut Hachalil ile şahıslar arasında tartışma çıktı. Tartışma Mahmut Hachalil’in ağabeyi Mustafa’nın da katılmasıyla bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada Mahmut Hachalil göğsünden, sırtından ve yüzünden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Saldırganlar olaydan sonra kaçarken, aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Mahmut Hachalil, yaralı halde olay yerine çok yakın olan Şehit Topel Polis Merkezi’ne giderek polislerden yardım istedi. Aşırı kan kaybeden Mahmut Hachalil, çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Göğsünün iki yerinden, sırtından ve yüzünden yaralanan Mahmut Hachalil, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



Olayın ardından adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kavgaya karışan Suriyeli şahısları tespit etmek için çalışma başlatan polis, mahallede bulunan birçok adreste arama yaptı. Yapılan aramalarda kavgaya karıştıkları öne sürülen ve ölen şahsın yakınlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi ile bıçaklama olayına karıştığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı. Evlerinde gözaltına alınan ve polis araçlarına bindirilen şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis merkezine götürülen şahısların şüpheli olup olmadıkları, yapılacak olan yüzleştirme ve alınacak olan ifadelerinden sonra netlik kazanacağı belirtildi.

Şahısların ifadeleri doğrultusunda bıçağı kullandığı iddia edilen 1 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Cinayet zanlısı firari şahsın oturduğu ve gidebileceği yakınlarının evlerinde de arama yapan polis, şüphelinin izine ulaşamadı. Mahallede yapılan araştırmalar neticesinde olaydan hemen sonra Suriyeli bir ailenin eşyalarını toplayarak evlerinden gittiği bilgisi üzerine polis ekipleri, bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde kaçan şüphelinin attığı bıçak olay yerine yakın bir yerde bulunarak müşahede altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.