Suriyelilere Karşı Vatandaşı Tahrik Ettiği Belirlenen 26 Kişi Gözaltına Alındı

Suriyelilere Karşı Vatandaşı Tahrik Ettiği Belirlenen 26 Kişi Gözaltına Alındı

Kayseri’de Suriyelilere yönelik tepki eyleminde halkı tahrik ettiği gerekçesiyle 6 kişinin ardından 20 kişi daha polis tarafından gözaltına alındı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 gün önceki Danişmentgazi Mahallesi'ndeki...

Kayseri’de Suriyelilere yönelik tepki eyleminde halkı tahrik ettiği gerekçesiyle 6 kişinin ardından 20 kişi daha polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 3 gün önceki Danişmentgazi Mahallesi'ndeki olaylar sırasında polis kameraları ve fotoğraflarla belirlenen şüpheliler tek tek isimlerini tespit etti. Polis; huzur ve güveni bozmaya yönelik çalışma yaparak mahalle sakinlerini tahrik ettiği ileri sürülen 6 şüphelinin ardından gece yaptığı operasyonla 20 kişiyi daha gözaltına aldı. Ellerine sopa alarak halkı çeşitli söylentilerle sokağa döktükleri iddia edilen 26 kişi hakkında darp, yaralama, yağma , kesici ve delici alet bulundurma ve tahrik suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri tarafından, Suriyeliler'in yoğun oldukları Eskişehir Bağları'ndaki Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu Mahallesi'nde dağıtılan tek sayfalık broşür dağıtıldı. Broşürde şu ifadelere yer verildi; “Suriyeli sığınmacılar tarafından Türk Bayrağını indirme, Suriye bayrağını asma, gasp, hırsızlık, cinsel taciz, fuhuş, uyuşturucu madde satışı, çocukların dövülmesi, yaralanması, taşlama olaylarının gerçekleştirildiği, Suriyelilere devlet tarafından maaş bağlandığı gibi asılsız ve yalan haberler üretilmiş, bu haberlerin kulaktan kulağa yayılması sağlanmıştır. Bunlar polis kayıtlarında kesinlikle yoktur. Amaç, halkı galeyana getirerek, toplumsal olaylar çıkartmak, topluluk psikolojisiyle vatandaşlarımıza suç işleterek devlet, polis ile halkımızı karşı karşıya getirmektir. Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya yönelik bu tür asılsız ve kulaktan duyma bilgilere siz duyarlı mahalle sakinleri olarak itibar etmemenizi tahriklere kapılmamanızı, görevlilerimize yardımcı olmanızı rica ederiz."

SURİYELİLER MAHALLEYİ TERK EDİYOR SOKAĞA ÇIKAMIYOR

Mahallede yaşanan gerginlik üzerine çok sayıda Suriyeli mahalleyi terk etmeye başladı. Mahalle sakinleri, olayların ardından birçok Suriyeli'nin valizlerini alarak semti terk ettiklerini ifade etti. Evlerinde çıkamayan Suriyeli'lerinde semtten ayrılmak için yardım talep ettikleri öğrenildi.

Mahalle sakinleri, olayların çıkmasına neden olan Suriyeli kalabalık bir ailenin de yetkililer tarafından semtten götürülmesiyle mahallede sükûnetİN sağlandığını ileri sürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.