Suriyelilere ayrıcalık verilmesin!

Suriyelilere ayrıcalık verilmesin!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’da Suriyelilere açılacak olan hastaneye ilişkin açıklamada bulundu. Yokuş, Suriyelilere verilen ayrıcalıkların son bulması gerektiğini söyledi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Suriyelilere tanınacak olan hastane ayrıcalığının Türk Milletine zarar vereceğini ifade ederek şu sözlere yer verdi“Türk Milletinin sorunlarına çözüm aramamız gerekirken, Suriyelilerin sorunlarına çözüm arar noktasına geldik. Kendi ülkesinde yabancılık çeken milletimize hizmet etmek yerine Suriyelilere hizmet, bu millete yapılan büyük bir kötülüktür. İktidardan, Suriyelilerin kendi vatanlarına geri gönderilmesi noktasında çalışmalar beklerken, iktidar tam tersi uygulamaları hayata geçirmektedir. Bugün hastanelerde sıra beklemeden muayene olan Suriyelilere bir de hastane açılması planlanıyor. Bugün Suriyelere yapılacak olan hastane, yarın okul veya başka bir ayrıcalık olarak karşımıza çıkacaktır. İktidarın Suriyelilere yönelik kadın doğumevi açması, Anayasamıza da aykırıdır. Anayasada da açıkça belirtildiği gibi, devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla görevlidir. Yine devlet sağlık kuruluşlarından herkesin faydalanacağı imkanları sağlamakla da yükümlüdür. Burada dikkat çekici konu ise devletin hiçbir zümreye ayrıcalık tanımaması gerektiğidir. 2018 verilerine göre Türkiye'de 1 günde yaklaşık 367 Suriyeli bebek doğmaktadır. Bu rakam bir yılda 134 bin doğum demektir. Bir doğumun Sağlık Bakanlığına olan maliyeti oldukça yüksektir. Bununla birlikte Sigortalı olmayan Suriyeli sığınmacıların doğum maliyeti hesaplandığında devlete olan yükleri bir yılda yaklaşık 350 milyon TL civarındadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül 2019 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye’de doğan Suriyeli bebek sayısının 450 bin civarında olduğu belirtmişti.

SURİYELİLERE TANINAN AYRICALIKLARA SON VERİLMELİDİR

Yüce Meclisimizde de sıklıkla dile getirdiğim gibi Suriyeliler devletimize ve milletimize yük olmaktadır. İktidarın Suriyelilere yönelik ayrıcalıklarına şöyle bir bakalım: Milletimiz hastanelerde muayene ve ilaç parası öderken Suriyeliler ödemiyor. Ülkemizde, altı milyondan fazla işsiz varken, ülkemizde toplam 1 milyonu aşkın Suriyeli göçmen kayıt dışı çalışıyor. Ticari faaliyetlerde Türk vatandaşları ruhsat almak zorundayken, Suriyeliler ruhsatsız işyeri açıyor. Denetimsiz çalışmaları kaçakçılığa zemin hazırlıyor. Esnafımız vergisini öderken Suriyeliler'de vergi yok. Türk esnafı aleyhine haksız rekabet oluşuyor. İktidarın yanlış uygulamaları neticesinde kendi ülkesinde üvey evlat muamelesi gören vatandaşlarımıza büyük bir haksızlık yapılıyor. İYİ Partinin olarak düzenlediğimiz Suriyeliler Çalıştayında “Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Vatanlarına Geri Dönüş Planı ve Stratejisi”nin bir parçası olan “Geri Dönüş Planı” açıklanmış ve bu hususlara çözüm önerileri getirilmişti. Türkiye Cumhuriyetinin Anayasasında da açıkça ifade edildiği gibi, devletin en önemli görevi, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumaktır. Devlet bu görevin yerine getirilmesinde sorumludur. Türk halkının varlığını, birliğini, güvenliğini korumak adına devletimizin Suriyeli sığınmacıların, ülkelerine geri gönderilmesi hususunda acilen çalışmalar başlatması gerekmektedir.

SURİYELİLERLE EKMEĞİMİZİ PAYLAŞTIK, VATANIMIZI PAYLAŞMAYIZ

2011 yılından bu yana yaklaşık 5 milyon Suriye vatandaşını misafir eden ülkemizin bu yükü daha fazla süre ile taşıması ve kaynaklarını harcamaya tahammülü kalmamıştır. Son 9 yıldır ekmeğimizi paylaştığımız Suriyeliler artık ülkemizden pay istemektedir. Siyasi iktidar “Tüm Suriyelilere Türk vatandaşlığı vereceğiz” kararından vazgeçmelidir. Suriye savaşının sonlandırılması ve Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönmeleri yönünde çalışma yapılmalıdır. Bugüne kadar Türk Milleti olarak Suriyeli göçmenlerle ekmeğimizi paylaştık. Ancak vatanımızı asla paylaşmayız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum