Suriyeli Suçlular Türkiye’de Suç Çeteleri Oluşturmakta Mıdır?

Suriyeli Suçlular Türkiye’de Suç Çeteleri Oluşturmakta Mıdır?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.     Türkiye’de kaçakçılık, hırsızlık ve...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

    Türkiye’de kaçakçılık, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak adresleri belli olmadığı için kendilerine ulaşılamayan bu yüzden de T.C. Resmi Gazete’de ilan edilen 900’e yakın Suriyeli olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Tanal, nerede oldukları bilinmediği için haklarında herhangi bir işlem de yapılamayan bu ithal suçluların aramızda dolaşmaya devam ettiğini ifade etti.

    Savaş ve yıkımdan kaçıp gelen mağdur Suriyelilerin arasına sızmış suçlular ve bu suçluların karın tokluğuna çalıştırdığı mültecilerin, Türkiye’de hızla büyüyen bir suç şebekesini ortaya çıkartmakta olduğunu dile getiren Tanal, "Yasal boşluklar yüzünden yargı karşısına çıkmaları güç olan bu suç şebekesi, çığ gibi büyürken Hükümet hala bu konudaki duyarsızlığını devam ettiriyor. İleride çok daha büyük sosyolojik problemlere sebebiyet verebilecek bu olaylara ilişkin acil önlemler alınması gerekiyor."

    Tanal, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

Türkiye’de kaçakçılık, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan ceza alan ancak kendilerine ulaşılamadığı içim Resmi Gazete’de adları yayınlanan kaç adet Suriyeli bulunmaktadır?

Aranan bu suçlular hangi suçlardan dolayı aramaktadır?

Kendilerine ulaşılamayan Suriyeli suçlular hakkında herhangi işlem yapılmakta mıdır?

Kaç Suriyeli hakkında Türkiye’de işlediği suçlar sebebi ile işlem yapılabilmiştir?

Bu işlemler nelerdir?

Türkiye’de suç işlediği halde yakalanamayan Suriyelilerin Türkiye’ye girişlerinin artması konusunda herhangi bir önlem alınmaması sonucunda doğabilecek karmaşayı önlemek konusunda Bakanlığınız nasıl bir önlem almayı planlamaktadır?

Suriyeli suçlular Türkiye’de suç çeteleri oluşturmakta mıdır?

Yakalanan suçluların üzerlerinde bulunan silahlar hangi ülkede üretilmiştir? Türkiye’ye hangi yollarla sokulmaktadır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.