Suriyeli Sığınmacılar Atina'da Açlık Grevine Başladı

Suriyeli Sığınmacılar Atina'da Açlık Grevine Başladı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da iltica hakkı talep eden bir grup Suriyeli sığınmacı, parlamento binasının hemen karşısındaki Sintagma Meydanı'nda başlattıkları oturma eylemine açlık grevini de ilave etti. Suriye'de devam eden iç savaş...

Yunanistan'ın başkenti Atina'da iltica hakkı talep eden bir grup Suriyeli sığınmacı, parlamento binasının hemen karşısındaki Sintagma Meydanı'nda başlattıkları oturma eylemine açlık grevini de ilave etti.

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacılar, başkent Atina'da başlattıkları oturma eyleminin altıncı gününde açlık grevine başladı. Çocuklarla birlikte yüzü aşkın Suriyeli sığınmacının açlık grevine katıldığı gözlendi. Yunanca ve Arapça yazılmış büyük bir pano vasıtasıyla seslerini duyurmaya çalışan Suriyeli aileler, Yunan hükümetinden iltica başvurularının kabulünü, barınak imkanı sağlanmasını ve sağlık hizmeti verilmesini talep ediyor. Çok sayıda çocuğun da eşlik ettiği eylem sırasında bayılan bir kadının ambulansla hastaneye taşındığı öğrenildi.

Bugün sadece çay içerek açlık grevini başlama kararı aldıklarını belirten sığınmacılar, hükümetten taleplerine cevap verilmesini bekliyor. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 150 kişiden oluşan Suriyelilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları ve ağızlarını bantladıkları görüldü.

Yunan polisi, Suriyeli sığınmacıların izinsiz eylemde bulundukları gerekçesiyle dağılmalarını istedi. Ancak herhangi bir müdahalede bulunmadı. Sığınmacılara sol gruplar da destek veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.