Suriyeli mazlumlara sahip çıkalım

Suriyeli mazlumlara sahip çıkalım

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Başkanı İhsan Erdim, Lübnan’daki kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, özellikle Suriyeli yetimlere sahip çıkılması için yardım çağrısında bulundu.

AYDER Başkanı Erdim, “AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği olarak yeni bir proje ile yine bir mazlum coğrafyamız için yollara düşüyoruz. 1948 yılında Siyonist İsrail’in işgali ile Mülteci duruma düşmüş en az 1.5 milyon Filistinli, ardından 2010’dan bu yana zalim Esed’in zulmünden kaçarak Lübnan’a sığınan 1 milyonun üzerindeki Suriyeli mülteci çok zor durumda. Bu soğuk kış günlerinde bu kamplarda gayri İnsani şartlarda yaşayan kardeşlerimizin feryadı, yardım çığlığı Konyamıza kadar geldi. Lübnan’daki bu kamplarda Filistinli yetim ve dullar olduğu gibi Suriye'de babalarını kaybetmiş yetimler ve zalim Esed’in zindanlarında yatan mahkûmların çocukları, aileleri de yaşıyor. Bahsettiğimiz bu kamplar derme çatma bir şekilde ağaç parçaları branda ve naylonlarla kurulmuş, elektrik su ve tuvalet gibi doğal ihtiyaçların dahi olmadığı yerler.

Bu bölgeye yeni bir yardım çalışması yapacağız inşallah. Önümüzde ki günlerde bölgeye yönetim kurulumuz ve bağışçılarımızdan oluşan bir grupla hareket edeceğiz. Beyrut ve kırsalında, Trablus’ta, Bikaada başta IRSAL kampı olmak üzere, El Bared, El Beddavi, El Raşidiye gibi 8 mülteci kampını ziyaret edip soba, yakacak, giysi, battaniye, gıda ilaç ve mama yardımı yapacağız. Konya halkının bize bağışladığı emanetleri sahiplerine ulaştıracağız inşallah. Bu vesile ile üzerine düşeni fazlasıyla yapan bu iman ve insaf sahibi milletten Allah razı olsun diyoruz. Özellikle Konya halkı kadirşinas bir halk. Malını Allah rızası ve cennet karşılığında muhtaçlarla, mazlumlarla paylaşan ve bunu tüm dünyaya öğreten bir halk. Yine bugün hemşehrilerimizden bu hayırlı çalışma için desteklerini bekliyoruz. Unutmayalım ki yetimin ağladığı dünyada gülmek imkansızdır. Yetimin doyduğu ve güldüğü sofra ise en hayırlı sofradır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.