Suriyeli Kürt’ler 130 Bini Aştı, Afad Sadece 20 Bin Kişilik Çadır Kuruyor

Suriyeli Kürt’ler 130 Bini Aştı, Afad Sadece 20 Bin Kişilik Çadır Kuruyor

Kobani’den IŞİD zulmünden kaçarak Suruç’a giriş yapan Suriyeli Kürt’lerin sayısı 130 bini aştı, AFAD sadece iki bölgede 20 bin kişilik çadır kuruyor.Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünün sıfır noktasında...

Kobani’den IŞİD zulmünden kaçarak Suruç’a giriş yapan Suriyeli Kürt’lerin sayısı 130 bini aştı, AFAD sadece iki bölgede 20 bin kişilik çadır kuruyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünün sıfır noktasında bulunan Kobani kentinde PKK/PYD ve IŞİD arasında devam eden şiddetli çatışmalar sonrası Suruç’a sığınan yüzbini aşkın Suriyeli mülteciler için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD’ın kurduğu çadırlara Suriyeli Kürtler yerleştirilmeye başlandı. Ancak 130 bini aşkın Suriyeli mülteciye karşılık AFAD’ın sınır da sadece 20 bin kişilik çadır kurması Suriyeli mülteciler için oldukça yetersiz kalıyor.

Elde edilen bilgilere göre, Suruç’a şu ana kadar 130 bini aşkın Suriyeli mülteci sınırın diğer tarafından Türkiye topraklarına geçiş yaparken AFAD yetkilileri, Aligör Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) ve Suruç Mürşitpınar sınırında 20 bin kişilik çadır kuruyor. Suruç’ta AFAD’ın kamp ve çadır kurmada yetersiz ve geç kalması sonucu, on binlerce Suriyeli Kürt, park bahçe ve Suruçlu esnafların kendilerine tahsis ettikleri ambarlar da kalmak yatıp kalkmak zorunda kalıyorlar. Çoğu cadde ve sokak üzerindeki bulunan ambarlarda beş veya yedi aile iç içe olarak birlikte yaşamak zorunda kalan Suriyeli Kürt’ler, geçimlerini komşulardan gelen bir parça ekmek ve bir tabak yemekle sağladıkları belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.