Suriyeli Kürtler, Işid Zulmünü Anlatıyor

Suriyeli Kürtler, Işid Zulmünü Anlatıyor

Suriye’nin kuzeyin de PKK/PYD kontrolünde olan Kobani ilçesine terör örgütü IŞİD'in saldırması üzerine Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Suriyeli Kürtlerin sayısı her geçen saat artıyor. Kobani’ye bağlı köyden ayağı yaralı...

Suriye’nin kuzeyin de PKK/PYD kontrolünde olan Kobani ilçesine terör örgütü IŞİD'in saldırması üzerine Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Suriyeli Kürtlerin sayısı her geçen saat artıyor. Kobani’ye bağlı köyden ayağı yaralı bir şekilde 9 yaşındaki kızıyla Suruç'ageçiş yapan Ahmed bin Muhammed,

IŞİD zulmunü anlatırken, "Sınırın öte tarafından akrabalarımızdan aldığımız haberlere göre Türkiye’ye geçiş yapacak kadar gücü ve takati olmayan ve köylerde mecbur kalmak zorunda olan yaşlılarımız IŞİD’in köylerimizi işgali sonrası acımazsızca katledilmişler." diye konuştu.

Kobani’de PKK/PYD ve IŞİD arasında yaşanan çatışma sonrası sadece 5 günde 150 bine yakın insanın sınırdan geçtiği belirtiliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Suruç’a biri sınırda, biri Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda olmak üzere 2 ayrı yerde 20 bin kişilik çadır kuracak. Ancak bu barınaklar, sınırdan geçiş yapan Suriyeli Kürtler için yetersiz kalıyor. Suruç yerleşen binlerce kişinin durumu ise içler bir hayli acısı. Kobani’ye bağlı köyden ayağı yaralı bir şekilde 9 yaşındaki kızıyla tek başına Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçiş yapan Ahmed bin Muhammed, "Sözde cennete girme hayali ile bize saldıran IŞİD’çiler hayatımızı adeta cehenneme çevirdi. Küçük kızım bana ben küçük kızıma sarılarak ağlıyorum. Bizi böyle perişan eden IŞİD’çiler ve destekçileri Allah’ından bulsunlar." dedi.

IŞİD’in Kobani kentini doğu batı ve kuzey olmak üzere sadece birkaç km öteden üç koldan kuşatıp yoğun füze, roket, tank ve top atışına tuttuğunu dile getiren Suriyeli Ahmed, "Sadece kuzey sınırımız olan Türkiye’ye kaçabilirdik. Çünkü etrafımızı tamamen cennete girme hayali ile bize saldırıp hayatımızı cehenneme çeviren IŞİD’çiler sarmıştı. 9 yaşındaki küçük kızımın elini tutup, sırtıma üç çuval atarak yaralı ayakla zor bela Türkiye’ye yetiştim. Allah Türkiye’den razı olsun. Bize kapılarını açtı. Yoksa sınırın diğer tarafında köylerimizi işgal edip mallarımızı yağmalayan ve Müslüman olarak geçinen IŞİD’çiler bizleri ya kurşuna dizecek yâ da kesecekti." ifadelerini kullandı.

"KAÇAMAYAN YAŞLI VE HASTALAR KATLEDİLDİ, HAYVANLARIMIZ KURBAN PAZARLARINA SATILDI"

Geride birçok akrabasını bırakarak sınırın bu tarafına geçiş yaptığını ifade eden Ahmed, şöyle konuştu: "Kobani’ye bağlı tüm köylerde IŞİD zulmünden kaçan halk, Türkiye’ye geçiş yapmak için çoluk çocuk demeden yollara düşmüş durumda. Çoğu insanın hali ise yollarda perişan. Sınırın öte tarafından akrabalarımızdan aldığımız haberlere göre Türkiye’ye geçiş yapacak kadar gücü ve takati olmayan ve köylerde mecbur kalmak zorunda olan yaşlılarımız IŞİD’in köylerimizi işgali sonrası acımazsızca katledilmişler. Bunlarda hiç Allah Peygamber korkusu yok mu?"

Ahmed, "IŞİD, işgal ettiği Kürt köylerinde ele geçirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kurban bayramın da satmak için Şanlıurfa-Gaziantep sınırının hemen karşısında bulunan Telabyad, Jerablus ve Karkamış kentlerine götürüyor. Şimdiye kadar binlerce hayvanımıza bu şekilde el koyarak kurban pazarlarında sattılar. IŞİDçiler bu hayvanların birçoğunu kurban amaçlı kaçak yollardan Türkiye’ye de geçirdiler." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.