Suriye'de Savaştığından Şüphelenilen Bir Sığınmacı Mahkemeye Çıkarılacak

Suriye'de Savaştığından Şüphelenilen Bir Sığınmacı Mahkemeye Çıkarılacak

Avusturya'nın Krems şehrinde bir sığınmacı, Suriye'deki savaşa katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Aşağı Avusturya eyaleti polisinin operasyonu ile önceki gün yakalanan 29 yaşındaki Çeçen, bugün hakim karşısına çıkacak.Krems savcılığı...

Avusturya'nın Krems şehrinde bir sığınmacı, Suriye'deki savaşa katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Aşağı Avusturya eyaleti polisinin operasyonu ile önceki gün yakalanan 29 yaşındaki Çeçen, bugün hakim karşısına çıkacak.

Krems savcılığı sözcüsü Franz Hütter, zanlının terör örgütü üyesi olmak suçuyla bir yıldan on yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını ifade etti. 2013 yılında Suriye'deki savaşa katılmış olduğundan kuşkulanılan zanlının geçtiğimiz Aralık ayında Avusturya'ya tıbbi tedavi için geldiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI MİKL-LEİTNER: MÜCADELEMİZ İSLAM'LA DEĞİL

İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, operasyonu yapan polisleri tebrik etti. Bakan Mikl-Leitner, "Terörle mücadele alanındaki başarımız çok açık bir 'burada güvende değilsiniz mesajıdır." dedi.

Son zamanlarda Avusturya'da yaşayan Müslümanlara yapılan saldırıları 'can sıkıcı' ve 'kin ve fitne yaymak isteyen popülist hareketler' olarak niteleyen bakan, "Bizim mücadelemiz, belirli bir etnik grupla, sığınmacılarla ya da İslam'la değildir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.