Suriye’de Ekim Ayında 2 Bine Yakın İnsan Öldü

Suriye’de Ekim Ayında 2 Bine Yakın İnsan Öldü

Suriye İnsan Haklar Gözlemevi geçtiğimiz Ekim ayında ülke genelinde bin 987 kişinin öldüğünü duyurdu.Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iç savaş ve çatışmaların devam ettiği Suriye’de Ekim ayı içinde ölenlerin...

Suriye İnsan Haklar Gözlemevi geçtiğimiz Ekim ayında ülke genelinde bin 987 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iç savaş ve çatışmaların devam ettiği Suriye’de Ekim ayı içinde ölenlerin sayısı ile ilgili bir rapor yayınladı. Söz konusu raporda bir ay içinde 2 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Rapor, ölenlerin büyük kısmının kadın ve çocuklardan oluşan sivillerin oluşturduğunu ortaya koydu. Söz konusu rapora göre bir ayda ölenlerin yüzde 27’sini kadın ve çocuklar oluşturuyor. Yayınlanan istatistiklere göre 121’i kadın ve 216’ı çocuk olmak üzere Ekim ayı içinde bin 231 sivil, Esed ordusunun saldırılarında yaşamını yitirdi. İstatistiklere göre Suriye’de günde ortalama 3 çocuk ölüyor. Öte yandan aynı dönemde 118 kişinin işkence altında can verdiği kaydedildi. Buna göre, günde 4 kişi işkence altında ölüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.