Suriye Füze Sistemleri, Türk Uçaklarını Taciz Etti

Suriye Füze Sistemleri, Türk Uçaklarını Taciz Etti

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait füze sistemlerinin radar kilitlerini muhafaza ederek Türk uçaklarını taciz ettiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait füze sistemlerinin radar kilitlerini muhafaza ederek Türk uçaklarını taciz ettiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan günlük faaliyetler raporunda yer alan bilgiye göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti.

    Açıklamada, Suriye sınırında 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra etmekte olan F-16 uçaklarına, Suriye’de konuşlu SA-5, SA-11 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, Hatay üzerinde, toplam bir dakika üç saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu belirtildi.

    Ayrıca 4 adet F-16 ile Karadeniz’de, Türk Hava Sahasına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş yapan bir adet İL-20 Rus Askeri Uçağına karşı, Türk Hava Sahasında kalarak, devriye uçuşu ve teşhis önleme görevi icra edildiği bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.