Suriye 3 Haziran'da Sanık Başına Gidiyor

Suriye 3 Haziran'da Sanık Başına Gidiyor

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Lahham ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için başvuru sürecinin yarın başlayacağını duyurdu.

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Lahham ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için başvuru sürecinin yarın başlayacağını duyurdu. Lahham, adaylık başvurularının 22 Nisan tarihinden başlayarak Mayıs ayının başına kadar devam edeceğini belitti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre; Suriye Halk Meclisi’nin bugün gerçekleştirdiği oturumda cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ele alındı. Meclis Başkanı Muhammed Cihad el Lahham, yaptığı açıklamada aday olacakların Suriye Anayasa Mahkemesi’ne yarından itibaren başvurularını yapabileceklerini aktardı.

Suriye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri ise yurt dışında ve içinde olanlar için farklı tarihlerde yapılması öngörülüyor. Buna göre Suriye dışında bulunanların bulundukları ülkelerin büyük elçiliklerinde 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü, Suriye’de bulunanların ise 3 Haziran 2014 Salı günü sandık başına gidecek.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, yeniden aday olması ile ilgili hiçbir yasal engelin olmadığını öne sürmüş, yeniden adaylık sinyali vermişti. Muhalifler ise Esed’in yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini belirtiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.