Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süre doldu..

Süre doldu..

Futbol oynamadan, sadece mücadele etmekle maç kazanılamayacağını bir kez daha gördük.
Evet, bazen kötü oynandığı, rakibin hataları iyi değerlendirildiği zaman, birazda şansla  kazanmak elbetti ki olur..
Ama, Trabzonspor gibi, deneyimli futbolculara sahip bir takım karşısında futbolun doğrularını yapmadan galip gelinemezdi. Öylede oldu.
Arsinspor kupa maçında dinlendirilmelerine rağmen futbolcuların isteksiz olmaları, maça konsantre olamamaları, maç boyunca orta saha organizasyonunun sağlanamaması, pas hataları, kanatların iyi kullanılamaması, şut yüzdesinin düşük olması, forvet elemanlarının gol alanlarında topla yeterince buluşturulamaması ve sık yapılan gereksiz fauller Torku Konyaspor adına istatistiklere eksi olarak geçti..
İlk dakikada kaçan gollere ve ilk 45 dakikada ki mücadeleci futbola rağmen, Torku Konyaspor teknik adamlarının, bazı futbolcuların beklenilen performansı gösterememesi sonucu maçın ikinci yarısına en az 2 değişiklikle başlamalarını bekledik. Ama, bunu göremedik.
İkinci 45 dakikada ne yaptığını bilmez bir takım vardı sahada.
Oysa, kötü gününde olan ve kafası Avrupa kupalarına takılı kalan bir Trabzonspor karşısında, topa basan ve iyi organize olan bir Konyaspor en azından 1 puanla ayrılabilirdi sahadan.  
xxx
Uğur Tütüneker için, kendisine verilen şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini söylemiştik. Hatta, kendisi hakkında bekleyip göreceğiz, neler yapabileceğini demiştik. Tütüneker ile ilgili olarak lig öncesi yazdığımıza yazının bir bölümünde şunları dile getirmiştik.
“Uğur Tütüneker kalsın veya gitsin şeklinde bir yorumda bulunmayacağım,. Umarım, başarılı olur ve Torku Konyaspor daha ligin başında sıkıntılı bir dönem geçirmez.
Karar yönetimin.. İyisiyle, kötüsüyle başarısızlıkta hesabı onlar verecekler. Başarıda ise pay yine onların olacak. Taba ki, onlarda başarısız olmak istemezler..”
Ama görülüyor ki, tüm iyi niyetine rağmen Süper Lig  Uğur hoca için biraz bol geldi.
Artık, işin mazereti kalmadı.. Süre doldu. Lig’de haftalar bir bir geride kalıyor.. Sabır dilemek için biraz geç.
Öyle sanıyorum ki, Torku Konyaspor kulüp Başkanı Ahmet Şan da artık, ‘yolumuzu tıkamayın. Yolumuza Uğur hoca ile devam edeceğiz. Asılsız haberlere riayet etmeyin’ gibi görüşler ortaya atmaz, atmamalıda. Çünkü, gerçekler ortada.   
Torku Konyaspor’da geçte olsa yapılan son transferlerle kadro derinliği sağlandı. Evet, belki bu koşullarda takımın geleceğine umutla bakılabilir mi? Yeni transferlerin uyum sorunu da hesaba katılabilir. Ama oynanan futbola baktığımız zaman umudun bittiği yere geliyoruz.
Ligde 6 hafta geride kaldı.. Tüm maçları, en azından özetleriyle izledik. Görüyoruz ki, 18 takım içerisinde, Fenerbahçe maçının ikinci yarısı dışında en kötü futbol oynayan takım Konyaspor olarak karşımıza çıkmakta..
Karamsar olmak, hatta kimseyi de karamsarlığa itmek istemiyoruz. Ama, gerçekler ortada.
Sorunun çözümü Torku Konyaspor yönetiminde.  Kararı yine onlar alacaklar. Umarız ki, Torku Konyaspor’un geleceği açısından en sağlıklı karar alınır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR