Süper Lig'de corona virüs sebebiyle dev zarar

Süper Lig'de corona virüs sebebiyle dev zarar

Corona virüsü salgını sebebiyle Süper Lig'de maçların ertelenmesi nedeniyle maç günü, reklam, lisanslı ürün ve yayın gelirleri duran kulüpler, ligler oynanamazsa 500 milyon lirayı aşan bir zararla karşı karşıya. Tüm takımlar mali tabloyu düzeltmek için or

 

Geçtiğimiz günlerde KPMG'nin Avrupa'nın 5 büyük liginde (İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya) toplam zararın 4 milyar Euro'yu bulacağını sayfalarımıza taşımıştık. Süper Lig'in ertelenmesi kararı sonrasında belirsizlik sürerken, mali tablo da kulüplerin korkulu rüyası. Kulüpler Birliği'nin son toplantısında ekonomik anlamda 'çıkış yolu' aranırken, bu konudaki planları değerlendirmek üzere yeniden toplantı yapılması kararlaştırıldı. İlk etapta maçların durması nedeniyle ligin genelinde 4.5 milyon liralık maç günü bilet gelirlerinden takımlar mahrum kalıyor.

300 MİLYON TL KAYIP!

Yayıncı kuruluş, TFF ve Kulüpler Birliği arasındaki anlaşmaya göre her kulüp 38 milyon TL katılım payı alırken her şampiyonluk için 3.2 milyon TL ödeniyor. Bu gelirleri zaten kasasına koyan kulüpleri zor durumda bırakacak detaylardan biri de galibiyet ve beraberlik primlerinden mahrum kalmaları. 3 puana 2 milyon 700 bin TL alan takımlar, beraberlik için de 1.4 milyon TL alıyordu. Maçlar olmadığı müddetçe bu gelirler de olmayacak. Kulüplerin tamamının yayın geliri zararının 300 milyon lirayı aşması bekleniyor.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.