Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

Süper Lig ve taraftarlık örnekleri

Süper Lig ve taraftarlık örnekleri

Geçen hafta içindeki yazmış olduğum yazıda bir ifade kullanmıştım. ‘’Konyaspor Süper Lige lüks’’ demiştim. Buna bir takım kesimlerden tepkiler aldım. Yok efendim abartmışım, yok efendim öyle şey olur muymuş falan. Gelin birlikte inceleyelim taraftarlık örneklerini.

Öncelikle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’dan başlayalım. Kıyaslamak doğru değil kesinlikle ama gene de ufak bir inceleme yapalım. Her maçlarında stadları %70 doluyor. Taraftarı soğuk, yağmur, kar dinlemeden maçlara gidiyor. Antremanlara katılıyor, deplasman yapıyor. Tamam bunlar büyük takım geçtim.

Bursaspor ve Trabzonspor örnekleri hakeza aynı şekilde. Bursaspor 1.Lige düştüğü sezon %90 doluluk oranı ile oynadı. Ligi 1.tamamladı tekrardan üst lige yükseldi. Aynı seyirci desteğiyle şampiyon oldu. Trabzonspor hakeza büyük bir destek alarak maçlarına çıkıyor. Bunlar da şampiyon olmuş takım geçtim.

Gaziantepspor, Elazığspor vb. takımların maçlarını izliyorum. Büyük bir kesmi dolduruyorlar her maçlarında. İştah var futbola karşı. İşini gücünü bırakıp maça geliyor taraftarlar. Soğuk, kar dinlemeden hemde. Seviyorlar futbolu, keyif alıyorlar. Çıkar gütmeden sadece futbol amacı ile tribünleri dolduruyorlar.

Ama kendi şehrimin insanına baktığımda bu iştahı göremiyorum. Kimi yönetimi suçluyor, kimi hocayı suçluyor, kimi oynanan oyunu beğenmiyor. En büyük kısmı ise işim var gelemem diyenler alıyor. Akşam 19.00’da maç. Bu vakte iş mi kalır be adam? Sanayiiler bile 18.30 da paydos ediyor. Haftada bir gün ayıramıyor musun Konyaspor’a?

Gelen bir yorumda Zafer Biryol’lu dönemden bahsedilmiş. O dönem oyundan keyif alıyordum demiş okuyucumuz. O dönemle bu dönemi kıyaslamak mümkün değil açıkçası. Hem yönetim farklı, hem kadro farklı hem hoca farklı. O dönem belki de Türk Futbolu’nun çok arayacağı rahmetli Tevfik Lav’ın dönemiydi. Akıcı futboluyla göze hoş gelen oyunuyla izleyiciği memnun eden rahmetli hocamın.

Ancak biz nasıl çözüm üretiriz yerine hep bahane sunuyoruz. Herkes bir bahane üretiyor ilgilenmiyor. Kuru laf yaparak bahane üretiyor. Siz kombine yahut bilet alıp takıma destek oldunuz mu? Bu takıma destek olun köstek değil. Destek olun ki seneler sonra Bursaspor’un yerinde Konyaspor olsun. Yoksa bu kafayla harbiden Süper Lig bize lüks gelir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR