Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper Kartal

Süper Kartal

Aslında karşılaşmayı tribünden izleyenler için hani kupa heyecanı da olmasa uyutan, zevksiz bir maçtı.

Ama, iki takımı değerlendirecek olursak, kupayı çok isteyen, rakibin gücünü bilerek, daha güvenli oynayan taraf Atiker Konyaspor’du.

Nitekim 90 dakika sonunda da sonuna kadar hak ettiği Süper kupayı kazanan Konyaspor oldu.

Kutluyorum emeği geçen herkesi.

Konya’ya bu mutluluğu, coşkuyu ikinci kez yaşattığınız, lig şampiyonu Beşiktaş’a ders verdiğiniz için ayaklarınıza, yüreğinize sağlık futbolcu kardeşlerim.

 

Konyaspor hakkındaki düşüncelerimizi transfer  ayının başladığı günden buyana defalarca dile getirdik.

İki sezondur pas oyunuyla başarılı olan Konyaspor’un yeni teknik kadro ve yeni sitemle sıkıntılar yaşayabileceğini belirttik.

Pazar akşamı, Beşiktaş karşısında Süper kupa maçında ki futbol belki tüm tereddütlerimizi yok etmedi ama,  Kartallar oyun olarak ilerisi için ümit verdi.

Süper kupa kazanıldı, bundan iyisi can sağlığı diyebilirsiniz.

Evet oyundan çok daha önemlisi kupanın Konya’ya getirilmesidir.

İşin şakasını bırakalım:

Süper kupa maçında rakibe oranla daha güvenli, daha kontrollü, orta alanda rakibe pres yaparak oyun kurmasını, pas yapmasını engelleyen ve ileride ise geçen yıla oranla daha baskılı, agresif  bir görüntü veren Atiker Konyaspor, ilk resmi maç olması nedeniyle futbolseverleri oyun olarak çok olmasa bile kupayı kazanarak memnun etti. 

Ama, yine de temkinli olmakta yarar var.

İstek ve hırs kupayı kazanmak için ön plana çıkabilir. O nedenle, Konyaspor’un gerçek yüzünü görebilmek için ligin başlamasını, ilk 6 haftayı beklemeyi öneririm.

Geçen bir maçın ardından “Allah istedi gol attık” diyen, Süper kupa karşılaşmasının ardından da “Allah’ın teveccühüyle kazandık” şeklinde konuşan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’a da bir önerim olacak:
Birilerine yaranmak için konuşma, dik dur. Allah’ı futbola karıştırma. İbadetini gizli yap. Geçerli olan budur.

 

Konyaspor’un yenilerine gelince:

Moke görevini yapmaya çalıştı. Daha ilk maç olduğu için kesin konuşmamak lazım. Vukoviç’in yerini doldurur mu? zaman gösterecek.

Orta alanda görev yapan Mehdi iyi bir görüntü verdi.

Traore, yakından tanıdığımız bir oyuncu. Her ne kadar maçın en başarılı ismi seçilse de bu futbolcu için ligi beklemek gerekir diye düşünüyorum. Devamlılığı sağlarsa yararlı olabilir.

Ferhat defansta görevini yaptı. Görev gereğince de olabilir, ofans olarak katkı vermedi.  

Fofana bildiğiniz gibi. Yine tekrarlıyorum, bu kafa ile 1. Ligde bile zor oynar. Çok dağınık, ne yaptığını bilmiyor. Birileri aklını başına getirmeli.

Konyaspor’da forvet yokluğu büyük sıkıntı. Oyuna sonradan giren Ezekiel ve Musa Araz için bir şey söylemek erken. Çünkü oyunda kaldıkları süre içerisinde hiçbir şey gösteremediler.

 

Atiker Konyaspor Süper kupayı kazanarak sezona yüksek moralle başladı.

Ama, bu maçtan çıkartılacak bir çok ders var.

Kupa kazanıldı havasına girilirse kaybeden Konyaspor olur. Çünkü, daha işin başındayız. Yeni teknik adamlar, yeni kadro bu nedenle temkinli olmakta yarar var.

Ayağını yere sağlam basacaksın ki, ileride sıkıntı olmasın. Keşkeler bir biri ardına sıralanmasın.

İkinci dersi ise, taraftarlar çıkartmalı.

Ziraat Türkiye kupa maçından sonra sahaya inen ve takımın 1 maç ceza almasına neden olan taraftarlar Süper kupa karşılaşmasından sonrada sahaya inme hatasını tekrarladı. Tribünlerde meşale yakan, sahaya bıçak atan, bununda ötesinde her iki golden sonra sahaya atlayan iki taraftarın takıma vereceği zarar umarım çok olmaz.

Üzülerek söyleyecek olursak, ne yazık ki bu olaylar maçın ve kupa başarısının önüne geçti.

Ligde istemeyerek de olsa yaşanacak başarısız sonuçlar karşısında da taraftarların aynı görüntüyü vermemesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Bunun için en büyük görevde taraftar grup liderlerine düşmektedir.

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR